Táborállás: kritikus időszak jön

Dunaújváros - A sok csapadéktól és a kivitelezési munkák megkezdésének csúszásától tartanak a táborállásiak.

Szigeti Sándor

Bár a védekezési munkák mintegy kilencven százaléka közterületeket érint, többen azt kifogásolták, hogy az önkormányzat szolgalmi jogot akar bejegyeztetni a magántulajdonú ingatlanokra, hogy a hatóságok embereinek szükség esetén így biztosítson szabad bejárást az ingatlanokra. A felek végül kompromisszumot kötöttek.

- A hivatal munkatársai és az érintett ingatlantulajdonosok közötti megbeszéléseken azonban sikerült kompromisszumos megállapodást kötni. A felek abban maradtak, hogy rendszeresen egyeztetnek az érintett telkek használatának módjáról és idejéről, hogy senkit ne korlátozzanak alapos ok nélkül magántulajdona használatában - mondta el lapunknak a tulajdonosok képviselője.

Orgovány Zoltán hozzátette: többek között ennek köszönhető, hogy már csak egy hozzájárulási nyilatkozat megtételére várnak.

- Szeretnénk, ha a kivitelezési munkák még idén megkezdődnének. A tavasz és az ősz a legkritikusabb időszak a csúszó löszpartok számára, hiszen ekkor hullik a legtöbb csapadék. A part alsó része jelenleg is csúszik. Ne várjuk meg a nagyobb bajt - hangsúlyozta Orgovány Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!