Őrzik a szalonokat

Székesfehérvár - Felfüggesztette a Szuna-cégek birtokvédelemével kapcsolatos végrehajtási eljárást a városi bíróság. A cégek fellebbeznek és saját embereikkel őrzik telepeiket.

Klecska Ernő

A polgármesteri hivatal megkapta  a végrehajtás felfüggesztéséről rendelkező elsőfokú határozatot - erősítette meg információinkat Werger Éva, a  székesfehérvári önkormányzat szabálysértési és igazgatási irodájának vezetője. 
Az elsőfokú, azaz nem jogerős határozat ellen az érintett cégek - a Szuna Estate Kft., a Szuna Fehérvár Kft., az Index-Trade Kft., a Regia-Sun-Car Gépjármű Értékesítő Kft. - élhetnek jogorvoslattal.  Ezt meg is tették - tájékoztatott Szuna József, az utóbbi három cég képviselője. Az egykori Szuna-cégcsoport ma általuk bérelt két telephelyét saját biztonsági emberek vigyázzák.

Mint arról beszámoltunk: október 17-én vagyonőrök szálltak meg a tulajdonos CIB Bank ingatlanhasznosító cége, a Recovery Kft. megbízásából a Szuna-csoport korábbi telephelyei közül kettőt. A Seregélyesi úti és a Szent Flórián körúti szalon is zárva volt október 17-e óta, a szervizek  sem üzemeltek, a vagyonőrök sem  az ügyfeleket, sem Szuna Józsefet, sem kollégáit nem engedték be. Az ismert vállalkozó végül birtokvédelmet kért Székesfehérvár jegyzőjétől, majd - miután azt nem hajtották végre - november 2-án rendőri segédlettel szerzett érvényt jogának.
 Amint az gazdasági magazinunk, a megyei kamara lapunk mellékleteként megjelenő lapjában olvasható: a   fehérvári cégek kérelmére október 17-én indult eljárás a Ricovery Ingatlanhasznosító Kft.-vel szemben, amiért annak képviselői október 17-én megjelentek a két bérelt telephelyen, lezárták az ingatlanok főbejárati kapuit, felhívták az ott jelenlévőket az ingatlanok elhagyására, zárat cseréltek, kikapcsolták az elektromos áramot azért, mert a Szuna Estate Kft. 4 havi bérleti díjjal tartozik. Egy október 19-ei városházi tárgyaláson kiderült: a Recovery Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonát képező ingatlanokat a Szuna Estate Kft. a tulajdonos hozzájárulásával adta bérbe a három érintett, autószalonokat, szervizeket, irodákat üzemeltető fehérvári cégeknek.
Ebben a cégben, bár a neve szerepel benne, se nem tulajdonos, se nem vezető Szuna József, ehhez így a pénzintézet ragaszkodott  - mondta el a rendőrségi akció idején a vállalkozó kérésünkre.
 A birtokvédelem bárkit megillet; így a bérlőt és a használót is jogcímtől függetlenül; nem szükséges hozzá tulajdonjog - hangsúlyozta Lévai Nóra,  a megyei kamara ügyvédje.
A CIB sajtóosztályán érdeklődésünkre azt nyilatkozták, fenntartják korábbi, lapunkban meg is jelent nyilatkozatukat, amely szerint várják a további jogorvoslatot, amely kapcsán a jogos tulajdonos, a CIB rendelkezhet tulajdonával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!