Nem volt vita a víz- és csatornadíjak ajánlott emeléséről

Székesfehérvár - A várható infláció mértékéhez igazodó, 3,8-4,2 százalék közötti díjemelés ajánlásáról döntött pénteken a Fejérvíz Zrt. tulajdonosi közgyűlése.

Zsigó Ferenc

A 86 tulajdonos (önkormányzatok) képviseletében meghatalmazott tulajdonosi képviselők gyűltek össze pénteken a Fejérvíz Zrt. székházában a Királysoron. Kiss István elnök-vezérigazgató elmondta, hogy az igazgatóság és a felügyelőbizottság már tárgyalta és elfogadta a jövő évi üzleti tervet, amely tartalmazza az önkormányzatoknak, mint árhatóságoknak ajánlott díjemelési mértéket.
Az üzleti terv részleteiről  Marosvári Ferenc gazdasági vezérigazgató-helyettes beszélt.  Elmondta, hogy a 3,8-4,2 százalékos díjemelési ajánlást nettóban kell érteni, s ez a mérték lényegében a majdhogynem nullszaldós üzleti terv alapján alakult ki. Az önkormányzatok a következő hetekben  legkésőbb az esztendő végéig  eldöntik a helyi víz- és csatornaszolgáltatási díj emelésének mértékét, aminek kalkulálásakor figyelemmel kell majd lenni arra, hogy a szolgáltatás önfenntartó legyen, támogatást ne igényeljen.
- Ez minden helyi önkormányzat elemi érdeke - tette hozzá Marosvári Ferenc.
A  Fejérvízben többségi tulajdonos fehérvári önkormányzat képviselői tartózkodtak a szavazáskor. Ennek oka, hogy az előzetes egyeztetés ellenére csütörtökön nem volt önkormányzati ülés, ahol a városi szmsz értelmében előzetesen jóvá hagyhatták volna a pénteki javaslatot. A többiek azonban támogatták, s mivel a tartózkodás le nem adott szavazatnak minősül, érvényes a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!