Megelőznék az áldozattá válást (fotóval frissítve)

Székesfehérvár - A Magyar Vöröskereszt Országos Elnöksége, valamint az Országos Polgárőr Szövetség és a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség ma délelőtt az Alba Volán Zrt. Börgöndi úti éttermében rendezett konferenciát.

Miskei Anita

Cseh István hangsúlyozta, a polgárőrök két évtizede vállalnak karitatív szolgálatot. S most arra készülnek, hogy kapcsolatukat erősítsék, szorosabbá fűzzék a vöröskereszttel. Mindkét szervezet egyik legfőbb célja az egészséges élet és a biztonság megteremtése. Szombaton délelőtt a Tiszteletet az éveknek, biztonságot az időseknek címmel rendezett konferencián az idős emberek életkörülményeinek, biztonságérzetének erősítését határozták el.

A kampányhoz a vöröskereszt megyei szervezetei és a polgárőr egyesületek is csatlakoztak. Elhatározták, bevonják a programba az arra fogékony önkormányzatokat és körzeti megbízottakat is, akikkel egyébként is jó kapcsolatot ápolnak a civilek. Mindemellett párbeszédet kezdeményeznek a lakosokkal segítségnyújtási szándékukról. Preventív munkát is végeznek, gyakran a megelőzés a leghatékonyabb módszer.

A konferencián hangsúlyozták azt is, hogy a vöröskereszt alapelveit betartva példaadóan nyújtanak a jövőben segítséget a betegeknek, rászorulóknak, egyenlő bánásmódot tanúsítva időskorúak, hajléktalanok vagy éppen fogyatékkal élők iránt.

Az áldozattá válás megelőzésével kapcsolatban elmondták, tervszerűen kell foglalkozni az idősekkel, főként, ha egyedül élnek. Statisztikai adatokkal mutattak rá, milyen kiszolgáltatott helyzetbe vannak a szépkorúak. Gyakorta esnek lopás, csalás, rablás áldozatává.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!