Elcsípték a buszokon garázdálkodó tolvajt

Gyanús csomaglopások miatt szerveztek ellenőrzést az egyik társaság buszjáratain. Az esetek Székesfehérvár-Dunaújváros között fordultak elő sűrűn, így az illetékesek ott figyeltek. Meg is lett az elkövető, egy fiatal nő, aki a lopott csomagban talált, majd értékesített tárgyakból szépen eléldegélt...

feol.hu

Járataikon megszaporodott csomaglopások miatt szerveztek figyelőszolgálatot a Kunság Volán munkatársai, mert nyár óta több bejelentés is érkezett hozzájuk. Az adatokból az derült ki, hogy a rejtélyes csomageltűnések Székesfehérvár-Dunaújváros viszonylatában történtek - tudtuk meg hétfőn R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivőtől.

Vasárnap késő délután a társaság emberei akkor fogtak el és tartottak vissza a rendőrök kiérkezéséig egy 21 éves fehérvári nőt, amikor éppen más bőröndjével készült távozni Perkáta buszmegállóban.

A megállapítás szerint a székesfehérvári lakhellyel és dunaújvárosi tartózkodási hellyel bíró nő Székesfehérváron szállt fel a Kecskemétre tartó járatra. Egy bőröndöt helyezett el a busz csomagterében, de a csomag már akkor gyanúsan könnyűnek tűnt a társaság bepakolást szemmel kísérő embere szemében. Ezután valamennyien felszálltak a buszra. A fiatal nő Dunaújvárosban a Dózsa térnél leszállt. Egy darabig figyelte, ki melyik bőröndöt veszi ki, de ő a sajátját nem vette magához. Nem is szállt vissza. Csomagja egészen Kecskemétig "utazott", viszont később derült ki, hogy üres.

Miután elment a busz, beállt egy másik, ahol a nő figyelemmel kísérte a bepakolást, majd egy következőkben beálló, Székesfehérvár irányába tartó buszra szállt fel. Perkáta központjában leszállt, kinyitotta a csomagtér ajtaját és egy barna, elegánsnak tűnő bőrönddel sietősen távozott. A társaság buszon ülő két embere ekkor lépett elő és a sofőrrel együtt hárman maradásra bírták a nőt. A rendőrök kiérkezésekor már azt is lehetett tudni, hogy ki az eltulajdonítani szándékozott bőrönd jogos tulajdonosa. A bőröndben egyébként a ruhaneműk mellett egy laptop, bankkártya és a tulajdonos személyes okmányai is benne voltak. Ez esetben 150 ezer forint lett volna a kár, ha a társaság emberei nem fedik fel a lopást.

A 21 éves székesfehérvári nőt előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei, majd gyanúsítottként hallgatták ki a lopás miatt. Az adatok szerint a nő 29 rendbeli csomaglopással gyanúsítható, amelyeket ez év áprilisa óta követett el. A lopás mellett más, főként okirati bűncselekményekért is felelnie kell. A nála tartott házkutatások alkalmával bőröndök, hajsütővasak kerültek elő. Az értékesebb számítástechnikai cikkeket, laptopokat, fényképezőgépeket - mint kiderült - a nő zálogházakban értékesítette, s az értük kapott összeget megélhetésére fordította. Az általa okozott összes lopási kár egyelőre nem ismeretes, de az elsődleges becslés szerint is több százezer forintra rúg.

A lopások és más bűncselekmények ügyében indított büntetőeljárást tovább folytatják a dunaújvárosi nyomozók a 21 éves nővel szemben.

A rendőrkapitányság kéri, hogy akit hasonló lopás ért a jelzett vonalon, a jelzett időszak alatt, de eddig nem tett feljelentést, az jelezzen a nyomozóknak telefonon a 25/510-510-es központi számon, vagy személyesen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, Dunaújváros, Szent György úti épületében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!