Az esély megvásárolható

Székesfehérvár - Akár a gyermekétkeztetésre vagy ösztöndíj programra, parkosításra, közbiztonságra és új játszótér létrehozására is fordítható az összeg, amit az Esély kártya megvásárlásával adományozunk.

S. Töttő Rita

Esély boltot nyit november 5-én, szombaton az Alba Plazában az Aranyeső Alapítvány és a Székesfehérvári Első Lions Club - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Hátsági Róbert Miklós, az alapítvány vezetője. A bolt azonban nem termékeket, hanem valóban esélyt árul, mégpedig ezer, ötezer és tízezer forintos kártyák formájában, amelyek értéke annak a területnek a megsegítésére fordítódik, amelyet a vásárló megjelöl.
- Felmérést végeztünk a városban a lakosság körében, melynek során kiderült, hogy az emberek azt szeretnék, ha gyermekétkeztetésre, ösztöndíj programra, közbiztonságra, parkosításra és új játszótérre lehetne költeni az Esély kártyák megvásárlásával felgyűlt összeget - árulta el Hátsági, s hozzátete: első körben három hónapig tart ez az akció, az adományokat  pedig mindig nyíltan adják oda, hogy a támogatók is pontosan tudják, hová került a pénzük. Szombaton 14.30-kor Krizmai Teca koncertjével nyit meg a bolt a plázában, s már ekkor megvásárolhatják az érdeklődők a dizájnos kártyákat.
- Azoknak a támogatására számítunk, akik élhetőbb, biztonságosabb, család- és gyermekbarát városban szeretnének élni, tudnak is áldozni erre, de nem merik adományukat más szervezetre bízni - tette hozzá a szervező. Az Esély bolt egyébként mobil lesz, nem csak a plázában, de a város több pontján is felbukkanhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!