Aida és a banda - Musical minden mennyiségben, két estén

Székesfehérvár - Az ünnepvárás hangulatát emelendő mutatják be az Aida című musicalt és az Együtt a banda musical-válogatást a Gáz utcai sportcsarnokban december 17-én és 18-án.

Szabó Zoltán

Az előadásokat a fehérvári önkormányzat is támogatja, jelentette ki a Hiemer-házban tegnap tartott tájékoztatón Mészáros Attila  ifjúsági tanácsnok. Szerinte a város és környékének közönsége nagyon kedveli a műfajt, ezért is álltak az ötlet mellé. Az önkormányzat  a két estére  térítésmentesen átadja  a Gáz utcai sportcsarnokot, és 3,6 millió forinttal támogatja a   produkciókat, amelyek  mindkét napon 19 órakor kezdődnek.
A  bejelentésre természetesen eljött   a Vörösmarty Színház korábbi igazgatója, a produkciók rendezője, Szurdi Miklós is. Elkísérte őt az egykori művészeti vezető,  színművész, Kolos István, aki az Aidában  Anomasrót alakítja.  Szurdi emlékeztetett rá, hogy a  musicalt annak idején hetvenszer játszotta telt ház előtt a színház, ami vidéki rekordnak tekinthető.   Úgy fél évvel ezelőtt találkozott a fehérvári polgármesterrel, aki   felvetette, hogy a karácsony előtti ünnepváró hangulatot színesítené  ünnepélyességével  ez a darab. Szurdiék  egyébként megvették az Aida jogait,  és magánvállalkozásban mutatják be.  Ám a mai körülmények között  - támogatás nélkül - aligha tudnák bemutatni, és az előadás akkor rentábilis, ha telt ház előtt megy.  Az Aidát egyébként 2007-ben mutatták be, először a Margitszigeten, nyáron, aztán a produkció ősszel beköltözött a székesfehérvári Vörösmarty Színházba. Nagy sikerrel játszották,   2008-ban azonban bizonytalanná vált a sorsa.
Tavaly nyáron  Szurdi rendezésében született újjá a darab: előbb a Margitszigeten, majd  hatszor a fehérvári sportcsarnokban mutatták be,  utána országjáró körútra indult. Idén augusztusban  Szekszárdon látták  nyolcezren, és  rendszeresen játsszák a  fővárosban. Az Aida  Sir Elton John  zeneszerző és  Tim Rice  szövegíró műve, a világ egyik legszebb szerelmi történetének  zenés feldolgozása.  A szerepeket Oláh Ibolya (Aida), Szerényi László  (Radames), Xantus Barbara (Amneris), Gerner Csaba (Zoser), Baranyi László (Fáraó),  Kolos István, Madák Zsuzsanna  (Nehebka) alakítják. A  produkcióban 20 tagú élőzenekar játszik.



Az Együtt a banda  tulajdonképpen kalandozás a híres, népszerű musicalek világában, a december 18-ai verzióban azonban  karácsonyi különkiadással megfejelve. Vagyis a jól ismert színpadi  slágerek  mellett és után, zárásképp  félórás  blokkban a  legszebb  karácsonyi dalokat is előadják. A fellépő színészek, énekesek:  Bakonyi Csilla (az est háziasszonya), Brunner Márta,  Fehér Adrienn, Feke Pál, Gerner Csaba,  Oláh Ibolya, Szerényi László, Xantus Barbara. 
A tánckar: Bokor Attila, Cserta Gábor, Fekete Krisztina, Fister Andrea, Máhr Dalma, Molnár László, Nagy Réka, Nagy Attila,  Szakál Attila, Tombor Tímea.     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!