A végéhez közelekedik a vetés

Fejér megye - Az október második felében hullott csapadék hatására a talaj-előkészítési és vetési munkák felgyorsultak, a korai vetések szépen fejlődnek Fejér megyében.

MTI

Czetnerné Kócsa Márta, a Fejér Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága vezetője elmondta: a vetést és a talaj-előkészítést október közepéig jelentősen nehezítette a száraz időjárás. Az őszi búza 90 százaléka, az őszi árpa, rozs és triticale közel 100 százaléka magágyba került. Az őszi mélyszántás egyharmadával végeztek már a gazdák. A repcénél gondot okozott az őszi csapadékhiány. Az elvetett több mint 18 ezer hektár őszi káposztarepce 25 százaléka rosszul, vagy egyáltalán nem kelt ki. A kukorica 90 százalékát betakarították, termésátlaga 7,9 tonna hektáronként. A felvásárlási ár 41-43 ezer forint tonnánként.   A cukorrépa fele került a depókba, hozama 47 tonna hektáronként. A cukorfoknál 17 százalék feletti értékét mutatnak a mérések. A burgonya betakarítása befejeződött,  végleges terméseredménye 20,4 tonna lett hektáronként - mondta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!