A Masterplast benyújtotta tőzsdei bevezetési kérelmét

A sárszentmihályi székhelyű Masterplast Nyrt. benyújtotta részvényeinek bevezetési kérelmét a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) - közölte a BÉT a honlapján kedden.

MTI

Korábbi közlés szerint az egymillió forint jegyzett tőkéjű társaság 10 millió darab, 100 forint névértékű részvényének technikai bevezetését tervezi, azaz a tulajdonosok egyelőre nem tervezik értékesíteni a részvényeiket.
Az 1997-ben alapított, magyar tulajdonú cég részvényeinek 98 százaléka Tibor Dávid elnök és Ács Balázs alelnök tulajdonában van, a maradék 2 százalékkal pedig szintén a menedzsment, illetve az igazgatóság tagjai rendelkeznek. 
A vállalat október végén tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a technikai bevezetést a jövő év első felében tőkebevonás követheti a piaci környezet függvényében. A tőkebevonást gyártókapacitása bővítésére fordítaná a hőszigetelőanyag-gyártó és forgalmazó vállalat. 
A Masterplast-csoport 2010-es árbevétele 84,7 millió euró (23 milliárd forint) volt és 160 ezer euró adózott eredményt mutatott fel. A társaság a könyveit euróban vezeti. A cégnek 13 országban vannak leányvállalatai a közép-kelet-európai régióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!