A királyi város követei lettek a Turista napok aktív résztvevői

Székesfehérvár - Az idén is több alkalommal volt lehetőségük a fehérváriaknak és az érdeklődőknek megismerkedni a város rejtett és ismert szépségeivel az ingyenes Turista napokon. A hűséges résztvevők oklevélben és ajándékban részesültek a sorozat végén.

feol.hu

A Székesfehérvári Turisztikai Kft. szervezésében idén közel nyolcszázan indultak a város felfedezésére a Turista napokon, hogy tanúbizonyságot adjanak elkötelezettségükről, és Székesfehérvár „királyi követévé” váljanak.

A II. évad számos újdonságot mutatott meg a székesfehérváriaknak és a rendszeres idegenvezetések új elemekkel is bővültek. Az általános városnézés két órájában egy-egy témában mélyülhettek el részletesebben az érdeklődők, valamint játékos ügyességi és szellemi feladatokkal bizonyíthatták tudásukat. Bejárhatták a többi között a skanzent, a belváros templomait vagy a Hiemer-házat. Akik legalább három alkalommal részt vettek a Turista napon és teljesítették a feladatokat, oklevélben és ajándékban részesültek, melyeket a Tourinform Irodában vehettek át. Ezen túl a királyi város követeként büszkén ajánlhatják a várost és vihetik szépségének hírét.

A Székesfehérvári Turisztikai Kft.-t a program lebonyolításában sok segítséget kapott az  Egyházmegyei Múzeumtól, a Székesfehérvári  Egyházmegyétől, a Szent István Király Múzeumtól, a Fehérvári Kézművesek Egyesületétől, a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft.-től, az I. András Király Lovagrendtől, a III. Béla Lovagrendtől, valamint a Fejér Megyei Kormányhivataltól. A program a városi önkormányzat támogatásával valósult meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!