Zeusz bukott - Aletta jól van!

Az utolsó akadály előtt történt: Zeusz bukott, lovasa a földre került, a rúgás deréktájon érte. Nem mozdult, futott hozzá mindenki, akinek futnia kellett

V. Varga József


Aletta egyből mondta édesanyjának és a lovarda tulajdonosának: a második versenynapon indulni akar. Persze, mondták neki, és már vitték is - irány a kórház! A vizsgálat megállapította, hogy szerencsére nem történt baj, de pihennie kell. A kezdő lovas kategóriában megyei bajnok Kovács Alettának (Sárosd) ezzel sajnos befejeződött a viadal. A 17 éves diáklánnyal a zsűri-toronynál találkoztunk, visszajöttek elköszönni. Szomorúnak tűnt, de most mindennél lényegesebb, hogy a saját lábán ballagott a kocsihoz, s indultak haza Hantosra.

A hét végén (szombaton és vasárnap) a székesfehérvári Kunos Lovarda rendezi a díjugrató regionális bajnokság döntőjét, négy megye - Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém - versenyzőinek részvételével. Karádi László 9, illetve 12 akadályból álló pályát épített: oxerrel, meredekkel és kőfal imitációval. A versenyirodán a hölgyek keveset pihentek tegnap, folyamatosan dolgozták fel az eredményeket. Amint Kunos Attilától, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség díjugrató szakágának vezetőjétől megtudtuk: a két nap során külön értékelik az egyes versenyszámok és a régiós döntő eredményeit.

Megyénkből az ifjúsági kategóriában Vincze Martinának (Kunos Lovarda), a felnőtt lovasok között pedig Della Donna Alíznak (Vértes, Felcsút) szurkolhatunk. A hozott pontokhoz hozzáadódnak a két nap helyezési pontjai, s ezek alapján avatnak majd bajnokokat a mai versenynapon. Esélyes a győzelemre a Della Donna Alíz, Hideg Imre (Csákvár), Tompa Richárd (Bálint SE), Szabó Bálint (Sárosd) alkotta csapatunk is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!