Versképregények Jakatics-Szabó Veronikától

Jakatics-Szabó Veronika legújabb sorozatának darabjai a kortárs irodalom és képzőművészet lehetőségeivel kísérletező versképregények, amelyekben izgalmas egységet alkot a kép és a szöveg: Rónai-Balázs Zoltán költő verseit alakítják festményekké.

Országos Sajtószolgálat (OS)

A székesfehérvári kötődésű Jakatics-Szabó Veronika műfajok között egyensúlyozó művei nem előzmény nélküliek. Korábbi festményeit és sorozatait is jellemezte a szokatlan képkivágat, a torzult tér- és időmegoldás, a fáradt színvilág és a kulturális szimbólumok keveredése. Sokszor filozofikus tartalmú művei az irrealitás világába vezetnek, ahol a létező világ képi elemeit nem a valóságnak megfelelően, hanem kollázsszerűen rendezi képi egységbe. Versképregényei nem csupán illusztrációk, hanem a művésztárs Rónai-Balázs Zoltán verseinek vizuális leképezései.  A két művész közös alkotásai még az idén könyv formában is megjelennek a berlini Hochroth kiadó gondozásában. Jakatics-Szabó Veronika  2007-ben diplomázott a  Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán,  2011-től az MKE DLA mesterképzésén vesz részt. 2010 –ben KOGART Ösztöndíjban részesült.  A KOGART Galériában most 12 pár festménye és több grafikája látható. A két művész az Art Week keretében október végén rendhagyó tárlatvezetést tart a KOGART Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!