Testvériskolák ünnepeltek

Székesfehérvár - Húszéves testvériskolai kapcsolatát ünnepelte hétfőn délelőtt a Széna Téri és a Longtoni Általános Iskola.

feol.hu

Az angliai intézményből vendégek érkeztek két nyugalmazott pedagógus, Michael Dickinson és David Nelson, valamint Chorley testvérváros korábbi polgármestere, Alan Whittaker személyében, akiket a fehérvári iskola tiszteletbeli tagjává avattak. Az ünnepség résztvevői kölcsönösen méltatták a két évtizedes kapcsolatot és tortát is szeltek az alkalom tiszteletére.

Székesfehérvár és az angliai Chorley húsz éve kötött testvérvárosi szerződést, ennek keretében jött létre az együttműködés a két iskola között. Az együttműködés a ritka személyes találkozásokon túl mára főként az on-line kapcsolattartásra, levelezésekre korlátozódik, ami rendkívül hasznos a nyelvoktatást, az élő nyelvhasználatot illetően. Az ünnepségen elhangzott, hogy az elmúlt években körülbelül száz magyar diák utazott ki az angol vendégekhez, onnan közel 80 tanulót láttak vendégül a magyar családok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!