Súlyos baleset a 81-es főúton: ketten vannak kórházban

FMH - Két járművet érintő súlyos baleset történt csütörtökön reggel a 81-es főúton, Magyaralmás és Sárkeresztes között. A megyei kórházban végül hat súlyos és hat könnyű sérültet láttak el.

feol.hu

16.30

Két ember fekszik a Fejér Megyei Szent György Kórházban a reggeli baleset sérültjei közül - tájékoztatott Rajháthy Kornél traumatológus főorvos csütörtökön délután. 
A könnyebb sérülteket a járóbeteg-ellátás során kezelték. A korábbi tájékoztatással szemben - négy súlyos sérültről tudtunk - hat súlyos sérült került a baleseti ambulanciára. Négyüknél töréses sérüléseket állapítottak meg, őket műtét nélkül látták el, és saját felelősségükre már el is hagyták az intézményt. 
Ketten vannak még a kórházban, egyikük állapota stabil, de súlyosabb zúzódásai miatt megfigyelésre az intenzív osztályra szállították át - mondta a főorvos, aki hozzátette: a másik sérült alsó végtagi gyengeségre panaszkodott, nála gerincvelői zúzódást és bevérzést állapítottak meg. Utóbbi miatt jelenleg is operálják.   

13.50

Bisztricz Anett, a fehérvári tűzoltóság szóvivője a következő tájékoztatást adta: Nyikos György tűzoltó százados, szolgálatparancsnok I-es kiemelt fokozatban határozta meg a riasztási fokozatot, a laktanyából két gépjárműfecskendő és a műszaki mentőszer, összesen 13 fő tűzoltó kezdte meg a vonulást.

A Mercedes típusú kisteherautóban a sofőr mellett ülő, súlyosan sérült utast a mentők a tűzoltók segítségével emelték ki. A mentőszolgálattal kapott tájékoztatás szerint a helyszínről a mentők összesen 17 főt szállítottak kórházba, közülük négyen súlyos sérüléseket szenvedtek. A székesfehérvári tűzoltók áramtalanították a járműveket, és segítettek a forgalmi akadály megszüntetésében.

11:34 Képek a baleset helyszínéről

 

10 óra

Mint az a helyszíni szemle alapján kiderült, egy műszaki hibás építőipari daru állt a 13-as km szelvényben a Székesfehérvár felől Mór irányába tartó forgalmi sávban. A szemközti sávban egy Székesfehérvár felé közlekedő tizenöt személyes Mercedes kisbusz sofőrje ezt észlelve lassított, azonban a mögötte haladó hétszemélyes Mercedes Sprinter kisteherautó vezetője ezt későn vette észre, és hátulról nekiütközött a kisbusznak – tudtuk meg a legújabb információkat Németh-Kész Mónikától.

A balesetben összesen tizenketten sérültek meg, nyolcan könnyen, míg négyen súlyosan.
A tizenöt személyes kisbuszban – ami Simontornyára tartott és tizenegy hölgy utasa volt, illetve a férfi sofőr – hárman súlyosan és öten könnyen sérültek. A hétszemélyes kisteherautóban – ami Pákozdra tartott – összesen öt férfi utazott. Közülük egy személy súlyosan, míg három könnyebben sérült. A sofőr sérülés nélkül úszta meg a balesetet.

A helyszínre összesen öt mentőautó érkezett.

A helyszíni szemle már befejeződött, de a hétszemélyes kisteherautó még a helyszínen van a szalagkorlát mellett, mert az azt elszállító autómentő Győrből érkezik. Amíg a jármű elszállítása meg nem történik, továbbra is félpályás útlezárásra kell számítani. A rendőrök váltakozó irányból engedik a forgalmat, torlódás nincsen.    

8 óra

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő közölte: az elsődleges adatok alapján két munkásokat szállító kisbusz haladt egymás után a 81-es főúton Mór felől Székesfehérvár irányába. A 13-as km szelvényben a hátsó kisbusz belerohant az előtte haladó kisbuszba, így a két jármű összeütközött. A baleset fél 7 körül történt, a sérülteket a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították.
A baleset körülményeit a Móri Rendőrkapitányság vizsgálja, a helyszíni szemle fél kilenc után érhet véget - tette hozzá a szóvivő.

7.30

Kollégánk helyszíni információi szerint egy több személyt szállító kisteherautó rohant bele hátulról egy kisbuszba. A helyszínen egy ideig teljes volt az útzár, fél nyolc után nem sokkal azonban fél pályán megindulhatott a forgalom. A balesetnek 12 sérültje van. Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő szerint nyolcan könnyű, négyen súlyos sérülést szenvedtek. Több mentőautó érkezett a helyszínre a tűzoltók és rendőrök mellett, hogy elszállítsák a sérülteket.
Az útzár miatt jelentős torlódás alakult ki.

Közben kaptuk az információt, hogy a zámolyi körforgalomnál is történt egy baleset. Egy Csákberény irányába haladó személyautó árokba csúszott, de nem sérült meg senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!