Politika az iskolában - Petíciót adott át a Jobbik (fotóval frissítve)

Székesfehérvár - Szerdán délelőtt a székesfehérvári Teleki Blanka gimnázium előtt idézte fel Mező Balázs, a Jobbik városi elnöke az elmúlt napokban történteket.

Tihanyi Tamás

Először arra emlékeztetett, amikor lapunk megírta a hírt: megalakult a párt ifjúsági tagozata, s annak elnöke Marosán Anita lett. Mező Balázs úgy fogalmazott,  ez "kiverte a biztosítékot" az intézményben, s ennek következménye volt  a gimnázium 12 c osztályos tanulójának bejelentése  egy sajtótájékoztatón az elmúlt héten. A diák azt állította,  fenyegetéseket kap iskolájában, melyeknek lényege, hogy ha nem szakítja meg kapcsolatát a Jobbikkal, nem érettségizhet  le. Mező Balázs idézte Sipos Imre igazgatónak erre adott válaszát is, amely ugyancsak lapunkban jelent meg a sajtótájékoztatón  elhangzottakkal együtt.  A Jobbik politikusa ezek után a hétfőn történteket foglalta össze.
Mező Balázs szerint lapunk cikkét a történelemtanár felolvasta az órán, majd  közölte, Árpád-sávos ruhájában a diák nem vehet részt az óráján. Mező Balázs ezt úgy értékelte, a tanár megsértette Marosán Anita jogait, ráadásul vétett az oktatási törvény ellen. Ez nem egyedi eset, jegyezte meg. A Jobbik városi vezetése  panaszt fogalmazott meg, amit szerdán  a sajtó jelenlétében  adtak át az iskola kapujában Sipos Imre igazgatónak.


 Mező Balázs azt mondta, az említett pólót a diák korábban is többször viselte, s az csak akkor szúrt szemet a tanárnak, amikor köztudott lett kapcsolata a Jobbikkal. A pólót a helyszínen megmutatták az újságíróknak: egy karatés trikóról van szó, amelynek egyik ujjának vállrészén japán zászló, a másikon  a hivatalos magyar koronás állami címer látható Árpád-sávos alapon.  Betiltott önkényuralmi jelkép nincs a pólón. 
Kérdésünkre Sipos Imre annyit mondott: az ügyben belső vizsgálat folyik, s annak lezárása után tájékoztatja majd a nyilvánosságot.

Az igazgató korábbi véleményét a történtekről ide kattintva olvashatják.

Cser-Palkovics András polgármester kérdésünkre elmondta: megvárja a gimnázium folyamatban lévő vizsgálatának eredményét, és akkor közli véleményét az üggyel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!