Német tanulókat fogadtak a Városházán

Székesfehérvár - Egy németországi középiskola diákjainak csoportját fogadták kedden a Városházán. A fiatalok a Bugát iskola testvériskolai kapcsolata révén látogattak Fehérvárra.

feol.hu

Németországból érkezett diákokat fogadtak kedden délelőtt a Városházán. A höhenmölseni Agricolagymnasium és a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézménye között több mint egy évtizede működik testvériskolai kapcsolat, ennek keretében érkeztek a vendégek Magyarországra. A kilenc német tanulót és kísérő pedagógusaikat Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok köszöntötte a Városháza nagytanácstermében.

A két iskola közötti együttműködés 2000-ben indult nemzetközi sportkapcsolatként, majd az évek során fokozatosan bővült és fejlődött. A magyar és a német tanulók számtalan közös programban vettek részt, a kölcsönös látogatások során megismerték egymás intézményeit, diákéletét, diákönkormányzatát. Az iskolák két alkalommal is együtt pályáztak a Tempus Közalapítványnál, az első pályamunka az egészséges életmód kialakítására, a másik a szenvedélybetegségek megelőzésére irányult.

A német diákok – akik a következő napokban ellátogatnak Budapestre és Etyekre is - a délután folyamán pedig ellátogatnak a Sóstói Természetvédelmi Területre, hogy megismerjék az értékes növény- és állatvilágot, melyről prezentációt is készítenek. A magyar és a német felek arra is felhasználják a mostani találkozást, hogy egyeztessék egy közös, környezetvédelmi témájú pályázat anyagát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!