Nem engedett ki, fölényesen nyert a Sapa

Székesfehérvár - Hiába fogadkoztak a vendégek, hogy meglepetést okoznak, s hiába egyenlítettek kétszer is egy fordulatokkal teli találkozón: Sofron Istvánt nem tudták kiiktatni, így 6-3-ra nyert a Fehérvár az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Tóth Bence

Sapa Fehérvár AV19 - Moser Medical Graz 99ers 6-3 (2-1, 2-2, 2-0)

Székesfehérvár, 2750 néző. Vezette: Erd, Fajdiga, Hütter, Nagy

Sapa Fehérvár AV19: MUNRO - Horváth A., TOKAJI (2), LADÁNYI 1 (3), SOFRON 3 (1), VAS M. 1 (2) - Pratt, Borgatello, Palkovics (1), Johansson, RYAN 1 - Sille, Durco, Kovács, Sikorcin, Mihály - Orbán, Benk, Magosi. Vezetőedző: Kevin Primeau.

Moser Medical Graz99ers: Weinhandl - Jarrett, Lembacher, LYASAK (2), BLATNY 2, Dahlman - Klimbacher, VAN BALLEGOOIE (2), Iberer, Latendresse, Harand 1, - Kantor, Bisaillon, Wilfan, Lange, Ganahl - Reinthaler, Dinophel, Moderer, Maier. Vezetőedző: Mario Richter.

Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc

Jókor jött az Ördögök számára vasárnap az első szabadnap, hiszen beindult a ligában a nagyüzem: heti három összecsapást rendeznek. A sorozat első állomásán az a Graz látogatott a megyeszékhelyre, amely a legutóbbi két mérkőzését elvesztette. A stájereket így nemcsak a kék-fehérektől a negyedik fordulóban elszenvedett vereségért való visszavágás, hanem a győzelmi útra való visszatérés is motiválta. A narancs-feketék ennek szellemében, titkon remélve, hogy szétlövés dönthet a bónusz pont sorsáról, fáradhatatlanul gyakorolták a rávezetéseket.

A sors fura játékot űz Nagy Gergővel, miután betegség miatt ismét nem lehetett a jégen, s a csavar a történetben, hogy a derbi odavágójáról is lemaradt a remek formában lévő fiatal center. A hazaiaktól igazoltan volt távol Tóth Adrián mellett Láda Balázs is, miután mindketten a farmcsapatot erősítették kedden. Hiányzók a túloldalon is akadtak: Guillaume Lefebvre eltiltását töltötte, míg Daniel Woger kéztörés miatt nem játszhatott Székesfehérváron.

Korongfeldobást követően a csarnokba kényelmesen jövők a pillanatnyi szomorú valósággal szembesülhettek: vezetett a Graz. Fél perc elteltével Harand gyújtotta be rakétáit a bal szélen, lövése még kijött Munroról, ám duplázása célba ért, 0-1. Finoman szólva is az öltözőben maradt a Sapa védelme. A váratlan hidegzuhany úgy tűnt, megfogta Ladányiékat, fórban is tanácstalannak tűntek egészen a kiállítás végéig: ekkor Tokaji varázsolta Sofron ütőjére a pakkot, 1-1. A harmadik percben szerzett egyenlítő találat egyértelműen felszabadította a magyar bajnokot, s ez a játék irányításának átvételében csúcsosodott ki. Ha egy üzlet beindul - gondolhatta Sofron, aki Ladányi passzát követően fordulatból bombázott Weinhandl ketrecébe a 9. percben, 2-1. Látván a két kihasznált létszámfórt, nem úgy tűnt, hogy a liga legjobb emberhátrányos védekező alakulatával találják szemben magukat a Fehérváriak A harmad végén Benk kiállítása pedig arra is lehetőséget szolgáltatott, hogy megmutassák: hátrányos játékuk is összeforrt.

Egészen a 26. percig, ekkor ismét Benk mehetett melegíteni a büntetőpadot, s "beszorultak" az Ördögök. Sokáig állta a sarat az NHL-t is megjárt hálóőr, ám tehetetlen volt, mikor a mamutjáról kipattanó korongot Blatny tette a helyére, 2-2. Lassan azon fogunk csodálkozni, ha a Volán nyári bombaigazolása, Derek Ryan nem szerez pontot. Az amerikai ezt a „szívességet” ma sem tette meg: a 31. percben a jobb szélről cselezte be magát középre, s a bal alsóba suhintott, 3-2. Az osztrákok jelezvén, hogy nem adják olcsón bőrüket, három minutummal később szerencsés körülmények között ismét egalizáltak: Blatny passzírozta be a pakkot Munro mamutja alatt, 3-3. Hogy a lélektani előny megmaradjon a záró felvonásra arról Sofron tett, a 38. percben kötényt adva Weinhandlnak, 4-3. A Sapa saját nevelésű csatára utoljára 2010. szeptemberében a Zágráb ellen ért el mesterhármast az EBEL-ben, így járt a kalapemelés, s dobálás...

Ryanék számára valóban tanússággal szolgált akárcsak a legutóbbi Salzburg, vagy a Linz elleni derbi: a záró harmadban mentek előre, s nem engedtek ki. Hozzáállásuk pedig kamatozott, előbb az 53. percben Ladányi korongjából Vas volt eredményes, majd pedig emberelőnyben Ladányi, 6-3. Magabiztosan nyert a Sapa Fehérvár AV19, pénteken Linzben folytathatják.

A Sapa Fehérvár AV19 farmcsapata az Újpest ellen játszott ma a MOL Ligában.

Újpest - Sapa Fehérvár AV19 farm 4-7 (0-2, 3-3, 1-2)

Gólokat szerzett: Virág (21.), Dorner (39.), Rusznyák (40.), Gergely (49.), illetve Németh (5., 15.), Erdélyi (25.), Tóth A. (27., 41., 45.), Tóth G. (37.)
    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!