Hátizsák - fehérvári iskola mutatta be programját az OMÉK-on

Székesfehérvár - A Széna téri iskola erdei iskola tevékenységével szerepelt az OMÉK-on, hogy bemutassa: nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos nevelésre.

feol.hu

Önálló anyaggal mutatkozhatott be a Széna Téri Általános Iskola az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK). A tanintézmény az erdei iskola tevékenységével szerepelt a budapesti Hungexpo területén szeptember 28-a és október 2-a között megrendezett nagyszabású programon.
Az iskola 2005 óta rendelkezik Ökoiskola címmel, kiemelten kezeli a környezeti nevelést, vallja a fenntartható fejlődés szükségességét és törekszik arra, hogy tanórán kívüli foglalkozásokat szervezzen a természettel való szoros együttélés céljából. Az intézmény az Erdei Iskolák Egyesületének felkérésére mutatta be saját tevékenységét a 75. OMÉK-on. A „Hátizsák” című anyagban harmadikas gyerekek Csákváron töltött napjait és a programra való felkészülését ábrázolták, illetve bemutatták a Szabó Katalin tanárnő által készített „Velemjáró”  című füzetet is.

Egy másik intézményben is történt érdeklődésre számot tartó program: az István Király Általános Iskola rendhagyó tanítási napot rendezett az állatok világnapja tiszteletére. A harmadikas diákok az Iszkai úti lovardába látogattak szeptember 30-án, pénteken. Megismerték a rideg állattartást, lovagoltak, kecskegidákat etettek és kiskutyákkal játszottak.
Az intézmény diákjai részt vettek az Arany János Általános Iskola által  szeptember 29-én szervezett Integrált Regionális Sportnapon. Az eseményen ép és fogyatékkal élő gyerekek közösen sportoltak, a felsősök floorballoztak, kosaraztak és kerekes székes váltóversenyen is részt vettek. Az István Iskola csapata végül ezüstéremmel térhetett haza a sportnapról, amely alkalmat adott mások megismerésére, elfogadására és a gyermekközösségek formálására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!