Világháborús gránátot találtak Úrhidán (frissítve: 20 óra)

Úrhida - Egy telektulajdonost ért meglepetés szerdán, amikor háza kertjében nyeles kézigránátot talált. A 2. világháborús robbanótest eltávolításáig és megsemmisítéséig lezárták a helyszínt - tájékoztatott szerdán a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A korlátozást az esti órákban oldották föl.

feol.hu

20 óra

Amint azt Németh-Kész Mónika lapunknak elmondta: este 7 óra előtt oldották föl az útzárat, a robbanó szerkezetet a helyszínen semmisítették meg a tűzszerészek.

A robbanótestet a Dózsa György utcában találta a tulajdonos. A rendőrség közlése szerint a gránát hatótávolságába eső, mintegy ötvenméteres területen tíz lakóházat ürítettek ki.
A Dózsa György utcába - amely a fő utca -, a gépjárműveket sem engedik be, a falun belül csak a mellékutcákon lehet közlekedni - mondta el a szóvivő.

 

 


Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint az ingatlan tulajdonosa szerdán délben vette észre kertjében a robbanótestet, amelyet valaki bedobhatott a telekre. Az elszállításról vagy a helyszínen való megsemmisítésről a tűzszerészek döntenek.

A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit, azt, hogyan kerülhetett a gránát a telekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!