Tollpihe Meseíró Pályázat és klubfoglalkozás gyerekeknek

Székesfehérvár - Kis meseíróknak hirdettek meg újra pályázatot és felkészítő foglalkozást a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A jelentkezési határidő szeptember 23., a pályaműveket december közepéig kell leadni.

feol.hu

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár egyik aktuális kiírása a Tollpihe Meseíró Pályázat, amelyet 7. alkalommal hirdetnek meg. Az idei győzteseket a könyvjutalom mellett rangos díjakkal jutalmazzák, a díjazott művek pedig megjelennek a művelődési ház által később kiadandó Tollpihe antológiában.

A pályázatra 3-8. osztályos, Fejér megyében élő tanulók jelentkezését várják, szeptember 23-ig. Jelentkezni az iskolákban és a művelődési házban beszerezhető jelentkezési lapnak a Gárdonyi Géza Művelődési Házba történő visszaküldésével lehet.

A pályaművek terjedelme maximum három nyomtatott oldal lehet, témájukkal, irodalmi formájukkal kapcsolatban nincs semmiféle megkötés. A meséket 2 nyomtatott példányban 2011. december 10-ig kell eljuttatni a Gárdonyi Géza Művelődési Házba (8000 Székesfehérvár, Sóstó lakótelep 1.) postán vagy személyesen. Az írásokra kérik ráírni a szerző nevét, lakcímét, szülei telefonszámát, a borítékon pedig a pályázat nevét kell feltüntetni.

Az eredményhirdetést 2012. január 20-án, a Magyar Kultúra Napján tartják.

Az intézmény a pályázatra jelentkezők számára lehetőséget biztosít arra, hogy pályamunkájuk sikeres megírásához, négy alkalommal felkészítő foglalkozásokon vegyenek részt a Tollpihe Meseíró Klubban. A témakörök átfogják a pályamű elkészítésének legfontosabb területeit és folyamatát. Pályázhatnak azonban azok is, akik a foglalkozásokon nem vesznek részt.

Az ingyenes foglalkozások az alábbi időpontokban lesznek a házban:

1. Szeptember 24., szombat, 10.00–12.00 óra.

2. Október 15., szombat, 10.00–12.00 óra.

3. November 12., szombat, 10.00–12.00 óra.

4. December 10., szombat, 10.00–12.00 óra.

A foglalkozásokat Kálnay Adél író, pedagógus vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!