Ördögies lett a második harmad

Jesenice - A rájátszásról tavaly lemaradt Jesenicéhez látogatott a Sapa Fehérvár AV19 alakulata az EBEL 2011/12-es szezon nyitó fellépésén. A magyar bajnok 4-2-re diadalmaskodott.

Tóth Bence

Felejteni. Ez motoszkálhatott az idény első fellépésére készülő együttesek tagjainak a fejében. Megfeledkezni egyrészt az osztrák pontvadászat rájátszást érő helyeinek a legutóbbi lemaradásáról, másfelől elfelejteni az előszezon során elért sikereket és kudarcokat. Egy valamit azonban nem: tiszta lappal vágnak neki a bajnokságnak.

Matevz Erman a szlovének bekkje a találkozó előtt óvatosságra intette csapattársait, mint fogalmazott, résen kell lenniük az Ördögök kontráinál. A hazaiak finn mestere, Heikki Malkia Énekes Lajoshoz hasonlóan nehéz mérkőzésre számított. A derbi a Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapatát ért repülőgép szerencsétlenség áldozataira emlékezve egyperces gyászszünettel kezdődött.

A Munro (1)Tokaji, Horváth, Sofron 2, Vas M. 1, Magosi (1) Borgatello, Pratt (1), Palkovics, Johansson, MihálySille, Durco (1), Kovács, Ryan, SikorcinLáda B. (1), Benk 1, Nagy G. (1), Tóth A. összetételű kék-fehérek a 13. percben emberhátrányba kerültek. A nyár folyamán teljesen kicserélődött a szlovén együttes játékosgarniturája, így nem okozott meglepetést, amikor egyik friss szerzeményük, Patrik Bergström révén szereztek vezetést 1-0. Bár a kapuk egyenlő arányban forogtak veszélyben, a szlovén bajnok vonulhatott lélektani előnnyel az öltözőbe.

A szünetben Kevin Primeau taktikai értékezletén elhangzottakra a fejlemények tükrében igazán kiváncsiak lennénk. Palkovicsék ugyanis alaposan állva hagyták a házigazdákat. Kevesebb, mint negyedóra leforgása alatt háromszor kapitulált Fikrt. Az NHL-t is megjárt kapustól, Adam Munrotól indult az akció, Vas Márton pedig befejezte azt: 1-1. A folytatásban aztán Sofron tört borsot a jeseniceiek orra alá 1-2. Tokaji bizonyára nem fogja szívébe zárni Falkner vezetőbírót, rövid időn belül két kis és egy fegyelmit kapott. A csapatkapitányát vesztett magyar bajnokot az intermezzo nem zavarta meg, a negyedik sorból Benk is beköszönt 1-3.

A 4-2-es végeredményt a duplázó Sofron, valamint Bergström állította be.

A.Jesenice-SAPA Fehérvár AV19 2-4 (1-0, 0-3, 1-1)

Vasárnap 17.30-kor a Villach látogat a Raktár utcába. A személygépkocsival érkezők számára jó hir, hogy a Mártirok utca mindkét oldalán lehetőségük lesz parkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!