Lőszereket találtak az oviban

Bicske - A Szivárvány Óvoda József Attila utcai épületének udvarán a játszótér átépítési munkálatai során második világháborús gyalogsági lőszereket találtak a bicskei gazdasági szervezet alkalmazottai hétfőn délután.

Miskei Anita

Az önkormányzat azonnali intézkedésbe kezdett, előbb a Bicskei Rendőrkapitányságot, majd a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot értesítették. A tűzszerészek hétfőn késő délután megkezdték a terület mentesítését, de  a munkálatok miatt sem kedden, sem szerdán nem fogadhatják az óvodásokat. A családokat telefonon és  kedden a reggeli órákban a bejáratnál értesítették az óvoda munkatársai. A lőszer-mentesítés ideje alatt is van helyük a csöppségeknek,  az intézmény Árpád utcai épülete fogadja a gyerekeket. Hajdu Gábor, a Magyar Honvédség Tűzszerész Ezred parancsnoka felhívta a környéken élők figyelmét arra, hogy nincs okuk aggodalomra, a tűzszerészek biztonságosan távolítják el a lövedékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!