Laktanyából inkubátor

Lovasberény - Új tulajdonosa elkezdte a volt szovjet parancsnoki épület átépítését Lujzamajorban. Az épületből Magyarország egyik legmodernebb inkubátorháza lesz.

Klecska Ernő

A CAN Ingatlanfejlesztő egy uniós pályázat segítségével alakítja át  a volt katonai ingatlant. A rendszerváltás óta gazdátlan, lerobbant épület helyén jövő ilyenkor egy olyan inkubátorház lesz, amely maga állítja elő biomassza és napenergia segítségével szükségletének nagyobbik részét. Az épület mellé egy 735 négyzetméteres, daruzott üzemcsarnok is épül majd  -jelentette be csütörtökön ünnepélyes keretek között Quirico Domonkos, a CAN Kft.  ügyvezetője.
 A berényieknek a beruházással régi álmuk válik valóra, és azt remélik, hogy a betelepülő új és korszerű ipar munkát és megélhetést teremt majd - mondta Szili Miklós, Lovasberény polgármestere. Temesvári Balázs, a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezetője szerint  a beruházásnak különösen nagy szerepe lehet  a térség gazdaságfejlesztésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!