Koccintás 2011 - Kiskőrös a legkedveltebb borvidéki település

Koccintás 2011 címmel hirdettek versenyt, amelyre borvidéki települések nevezhettek azzal, hogy megpróbálják a lehető legtöbb embert összegyűjteni egy adott időpontban rendezendő koccintásra. A győztes Kiskőrös lett.

feol.hu

Kiskőrös városa nyerte az ország legnépszerűbb borvidéki települése címet. A Koccintás 2011 verseny ünnepélyes díjátadójára a Budavári Borfesztivál utolsó napján került sor.

A tíz legnépszerűbb borvidéki település kihirdetése mellett díjat nyertek még azok a helységek is, amelyek a lélekszámuk szerint kialakított kategóriában büszkélkedhettek a legtöbb koccintóval.

Mint ismert, a legkedveltebb borvidéki település címet azok a falvak, városok nyerhették, amelyeknél - az adott helység lélekszámát is figyelembe véve - a legtöbb borász és borkedvelő koccintott szeptember 4-én 16 órakor.

Országszerte tíz borvidék települései mozdultak meg az augusztusi felhívásra és egyszerre több mint 7000 ember emelte a poharát koccintásra.

A borvidéki településeken a szervezők mindenhol vidám hangulatról, jókedvről számoltak be. A rendezvénynek köszönhetően számos új kapcsolat született a borászok és a borkedvelők között, valamint az ágazatban dolgozók is nagyobb figyelmet kaptak.

Magyarország legkedveltebb borvidéki települése 2011-ben: Kiskőrös

A borvidék legkedveltebb települései 2011-ben:

Kunsági borvidéken Kiskőrös település

Hajós-Bajai borvidéken Hajós település

Tokaji borvidéken Olaszliszka település

Nagy-Somlói borvidéken Somlószőlős település

Villányi borvidéken Kisharsány település

Pécsi borvidéken Kisjakabfalva település

Egri borvidéken Noszvaj település

Etyek-Budai borvidéken Budafok településrész

Soproni borvidéken Sopron település

Bükki borvidéken Cserépfalu település

Fejér megyéből Csókakőn is szerveztek koccintást, cikk és galéria ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!