Családi napközi a falu ovijában

Pázmánd - Még az engedélyre várnak, de a kis szobában, a fürdőszobában minden a helyén van. A családi napközibe vagy a bölcsődébe hét kisgyermeket várnak a faluból.

Kovalcsik Katalin

A Dumbó családi napközi szobáját irigykedve szemlélik az óvodások, mert azt mondják, milyen jó nekik, sok játékuk van.  (Nem mintha nekik nem lennének jó és szép játékaik, de kipróbálni az újakat, egészen más történet, a fotó kedvéért néhányan éltek is az alkalommal.) 
 Az önkormányzat saját erőből alakította  ki az óvoda épületében a  családi napközi helyiségét, amelyben hét gyermeket tudnak majd elhelyezni, ha minden engedélyük megérkezik a nyitáshoz, mondta  Virányiné Reichenbach Mónika  polgármester asszony.  
-  A három év alatti gyermekeket várjuk a napközibe, melynek díját  a mindenkori gyermekgondozási segély összegében állapítottuk meg, de ehhez még társul  az étkezés összege. A településnek  körülbelül félmillió forintjába került a bölcsőde, vagy családi napközi létrehozása, melynek  a vezetését  Domak Attilánéra  bíztuk.  A napközit az új ajánlásoknak, az új jogszabályt  figyelembe véve hoztuk létre. A gyerekek az oviban és a napköziben is több zöldséget, gyümülcsöt kapnak majd.
Az önkormány tervei és az engedély szerint hét kisgyermeket tudnak fogadni elsősorban Pázmándról, ha nem lenne  elegendő jelentkező, akkor a verebi családok gyermekeit részesítenék előnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!