Britney bomba formában mutatkozhat be új showjával

Pályafutása egyik leglátványosabb turnéjával koncertezik világszerte Britney Spears. Az újra bombaformában lévő énekesnő szeptember 30-án Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában is bemutatja aktuális programját.

Gyuricza Ferenc

A popzenei színtérre három évnyi kihagyást követően a Femme Fatale című albumával sikeresen visszatért Britney Spears a nyári amerikai turnéjával bizonyította, hogy továbbra is számolni kell vele. A koncerteken az énekesnő és stábja fantasztikus show-műsort produkált, az előadásokról szinte csak és kizárólag pozitív, dicsérő kritikák jelentek meg, ugyanakkor a Femme Fatale - amely Britney Spears hetedik albuma - a slágerlistákon is rendkívül jól szerepelt, az Amerikai Egyesült Államokban már megjelenése hetében első helyezést ért el.


A június 16-án indult amerikai turnét követően az idén harmincadik életévét betöltő Britney Spears rövid pihenőt tart, majd Európát veszi célba. Az első koncertnek szeptember 22-én Szentpétervár ad otthont, s bő egy hétre rá, szeptember 30-án már Budapesten láthatjuk az előadást.

- Rengeteget próbáltam a show-ra, napi 6 órát táncoltam, de így is nagyon nehezen ment az elején - mondta a turné kapcsán Britney Spears. - Nagyon egészségesen étkeztem, azonban a diéta volt az újrakezdés legnehezebb része. Mellette egy trénerrel heti 6 napot dogoztam, és az edzések végére tele voltam adrenalinnal. Ez segített.



Britney Spears a turnéval párhuzamosan egyéb feladatokat is vállalt. Nemrég jelentkezett saját parfümjével, novemberben jelenik meg remix-albuma, valamint az a háromdimenziós DVD is, amelyet a Femme Fatale turné toronto-i állomásán rögzítettek.



A Karmatronic lép fel Britney Spears előtt

Szeptember 30-án a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet Britney Spears. Az énekesnő előtt egy részben magyar formáció, a Karmatronic melegíti be a közönséget. Lesz még egy másik vendég is, a Destinee & Paris duó, amely az európai turné több állomásán is látható.



A nemzetközi szinten is jegyzett, s többek közt a Pussycat Dolls, Beyonce és Kelly Rowland számára is remix-eket készítő Karmatronic lesz az első fellépő, az olasz Achilles Sparta és a magyar Krajczár Péter alkotta duó hét óra körül kezdi el műsorát. Nyolc órakor lép színpadra a New Jersey-ből érkező Destinee & Paris, amelyet két fiatal, mindössze 15 és 17 éves lány alkot. A duó tavaly, a The Clique Girlz feloszlását követően alakult, s néhány hete jelent meg első, True Love című kislemezük, amelyet még idén ősszel követ a debütáló album.

Britney Spears a tervek szerint kilenc óra körül lép színpadra, s több, mint két órás koncertet ad. A programban a Femme Fatale című legutóbbi album sikerei mellett felcsendülnek az énekesnő korábbi slágerei is, illetve az S & M című Rihanna-feldolgozás is részét képezi majd a koncertnek.



Nincsenek nagy igényei Britney Spears-nek

A rendezvény szervezője az időpont közeledtével egyre több részletet jelent be. Az már közismert, hogy az amerikai énekesnő előtt a magyar és olasz tagokból álló Karmatronic, illetve a Destinee & Paris duó lép fel, most pedig Britney Spears igénylistáját tették közzé.


Eszerint az énekesnő viszonylag kevés kívánsággal rukkolt elő. Bár a koncert technikai igényei, valamint a színpadra lépők száma miatt meglehetősen nagy stáb utazik a turnéval, mindezt megpróbálják a legkisebb feltűnéssel csinálni. A stábbal saját szakács utazik, így egyszerűbben meg tudják oldani a személyre szóló menük összeállítását, hiszen Britney Spears az egészséges és többnyire kalóriaszegény ételeket részesíti előnyben. A koncert helyszínén egy fizikoterápiás helységet is kialakítanak, ami az énekesnő mellett a táncosok kezelését és relaxációját is biztosítja. 

Britney Spears a személyes öltözője mellé egy családi szoba kialakítását is kérte, amibe csupán kanapékat és asztalkákat kell elhelyezni. Természetesen néhány felszerelést az öltözőbe is kérnek, így egy teljes szórakoztató multimédiás sarok kialakítása is szerepel az igények között. A koncert alatt a gyors ruhaváltások érdekében egy színpad mögött kialakított külön helységet fognak öltözőként használni. Erre azért lesz szükség, mert Britney Spears a két órás show során tucatnyi különböző ruhában lép majd közönsége elé.



További részletek Britney Spears európai turnéjáról

Szeptember 22-én kezdi meg új Európa-turnéját Britney Spears. A jelenleg Londonban pihenő énekesnő első koncertjére Szentpéterváron kerül sor, majd néhány további fellépést követően, szeptember 30-án már Budapesten lesz látható.



Britney Spears a nyár folyamán egy nagyon sikeres amerikai turnét bonyolított le, ennek folytatásaként ad koncerteket Európában. A tengerentúli show-kat az ottani sajtó az énekesnő eddigi legjobb és leglátványosabb előadásaiként emlegette, a Femme Fatale turné ezek alapján joggal pályázhat az év szakmai díjaira, mind a technikai, mind a látvány kategóriákban. A koncert alapját egy több szintes színpad adja, amelyen a díszletek szinte dalról dalra változnak. Az összesen 500 négyzetméternyi színpad emellett több hidraulikai és más technikai gépet is rejt. A show-ban lézert, füstgépet, konfetti-ágyút, valamint stroboszkóp effektet is használnak.

A felszerelést harminc kamion, hat teherautó és nyolc busz szállítja városról városra, a felépítéséhez két nap, valamint hat targonca és közel száz helyi technikus segítsége szükséges. A show alatt Britney Spears mellett tíz férfi és hat női táncos lép színpadra, tucatnyi alkalommal váltva a ruhákat. Az I Wanna Go című dalban Britney Spears színpadra szólít néhány kiválasztott rajongót, akik együtt táncolhatnak az énekesnővel. Ennek próbája a koncert napján, délután zajlik a fellépés helyszínén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!