Bezár az élményfürdő, megint költözhetnek a szakrendelések

Dunaújváros - Egyes gyógyászati szakrendelések és kezelések számára - a Zöld Rendelő után - a héten elesett az élményfürdő is. Innen is költözni kell, most a kórházba. Már dobozolnak a dolgozók.

Szabó Szabolcs

Bár hivatalosan  október 1-jétől, szombattól zárja be kapuit az Aquantis élményfürdő, csütörtök délutáni látogatásunkkor  szinte üresen kongott a ház. A medencék többségét már leengedték, fürdővendéggel nem is találkoztunk.
A gyógyászati részlegen is már dobozoltak a dolgozók, a betegek legtöbbje pedig azt kérdezte: "És mi lesz holnapután?" A Dunaújvárosi Hírlapnak nyilatkozó dolgozók elmondták, a költözés már megszokott számukra, hiszen  2010 nyarán a Zöld Rendelőből is rapid módon, egy hétvége alatt kellett átköltözni az akkor biztosnak vélt fürdőkomplexumba. Sőt, tavaly ősszel is átéltek már egy hasonló csomagolást, amikor közel egy hétre az áramszolgáltatás kikapcsolása miatt állt le az élet a fürdőben. Akkor is a kórházba költöztették a szakrendelések egy részét.
A gyógyászati részlegen dolgozók abban egyetértenek, hogy az újabb váltás legnagyobb vesztesei a betegek, akiket évente, félévente ide-oda rángatnak.

Ezen az állásponton van Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója is.
- A vízgyógyászati kezeléseket sajnos szüneteltetnünk kell, de a kapacitások többségét megtartjuk. A lakosság számára mindenképpen kényelmetlen, hogy ismét változik a kezelések helyszíne, de mindent megteszünk azért, hogy az átállás zökkenőmentes legyen.
A főigazgató kérdésünkre elmondta, az, hogy a szakrendeléseknek költözniük kell, a hétfői tárgyalás után dőlt el. Az élményfürdő üzemeltető-tulajdonosa a bérleti díjért és rezsiköltségért mintegy havi kilenc és fél milliót kért volna, ám a város és kórház csak havi 3-3,5 millió forintot tudott volna vállalni.
- Jövő tavasszal a szezonális felfutás miatt talán ismét kinyit majd a fürdő, és akkor a gyógyászati szakrendelések is újra beköltözhetnek. Talán... - fogalmaz a távlatokkal kapcsolatban Mészáros Lajos, aki hozzáteszi:
- Ha  egy ilyen lehetőség felmerül, mindenképpen hosszú távú megállapodást kell kötnünk, mert mi sem akarunk elkezdeni még egy költözéssorozatot.
 
A kórház közleményben tájékoztatta a változásokról a betegeket: a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros azon szakrendelései, amelyek jelenleg az Élményfürdő Gyógyászati Részlegén találhatók (reumatológia, ortopédia, mozgás-szervi rehabilitáció, elektro- és fizioterápiás, masszázs, gyógytorna kezelések, osteoporosis szakrendelés), október 5-től, jövő héten szerdától a kórház főépületében (Korányi Sándor u. 4-6.) nyernek elhelyezést.
 A kórházba költöző szakrendelések elhelyezése miatt a traumatológiai szakrendelés is új helyen, a sürgősségi betegellátó osztályon folytatja működését. 
  A vízgyógyászati ellátás sajnálatos módon, bizonytalan ideig szünetel majd  - áll a közleményben. A gyógyászati részleg fizetős szolgáltatásairól egyeztetni a kórház földszint B szárnyán elhelyezkedő járóbeteg-egység recepcióján lehet személyesen vagy a 25/550-530-as telefonszámon.

A Zöld Rendelőből indult  költözéssorozat tehát a napokban  folytatódik. Az Aquantis pedig minimum tavaszig zárva!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!