Az esélyegyenlőség hónapja

Idén is várja az érdeklődőket a székesfehérvári Esélyek Háza a VIII. Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Hónap során.

feol.hu

A 2011-es Esélyhónap szeptember 8-án egy regionális együttműködés keretében megvalósuló tatabányai Tolerancia Nappal kezdődik.  Az első székesfehérvári programot szeptember 12-én, hétfőn tartják, amikor a vakok számára leíró tárlatvezetéssel, mozgássérültek számára pedig kerekesszékes-rámpákkal látogathatóvá tett Csók István-életmű kiállítást tekinthetik meg a fogyatékkal élők a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben. A rendezvénysorozat kiemelt eseménye lesz az "In memoriam Raoul Wallenberg" című kiállítás, amelyre október első felében kerül sor a Civil Szervezetek Regionális Szövetségének Balatoni úti székházában. A tárlat a koncentrációs táborokba történő deportálástól magyar emberek ezreit megmentő svéd diplomata életútját mutatja be.

A VIII. Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Hónap a hagyományoknak megfelelően az október 15-i Vakok Napjához köthető Esély Díj-átadással zárul. A programmal idén az időközben tragikus hirtelenséggel elhunyt 2010-es Esély-díjas, Csajbi László emlékének adóznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!