200 milliós tőkeemelés az Alföldi Tejnél a fejlesztések érdekében

Székesfehérvár - 218 millió forintos tőkeemelést hajtott végre az Alföldi Tej Kft. a fejlesztések érdekében - erősítette meg a hírt Mélykúti Tibor ügyvezető igazgató kedden.

Miskei Anita

Az Alföldi Tej  jegyzett tőkéje  1,454 milliárd forintra nőtt. A székesfehérvári tejüzem Mélykúti szerint a pluszforrásokból veszteségcsökkentő és hatékonyságnövelő fejlesztéseket hajt végre. Részben tejzsírveszteség-csökkentő fehérvíz projektet hajt végre, részben olyan töltőberendezéseket vásárol, amelyek 21 napos szavatossági idejű tejtermékek gyártására alkalmasak. Az Alföldi Tej  már vásárolt egy óránként 6 ezer darab kapacitású ESL-berendezést, a közeljövőben pedig még egy ilyen töltőgép beszerzését tervezi. Az ügyvezető igazgató szerint a fejlesztéseket az indokolja, hogy a 21 napos szavatossági idejű tejek iránti belföldi igény egyre inkább növekszik. Ez utóbbi gépbeszerzésekhez a társaság  uniós támogatásokat is nyert.  A 720 millió forintos összértékű projektet 2012 végéig kell megvalósítani. A cég  várhatóan 36 milliárd forintos nettó árbevételt ér az idén pozitív eredmény mellett, miközben  205-210 millió kilogramm tejet vesz át tulajdonos termelői tagjaitól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!