Próbaüzem az új rétimajori gyerektáborban

Rétimajor - Egyelőre próbaüzemben működik az épület, de minden készen van benne. Mellette egy újabb nádi iskola alapjait is letették. A terepet rendezik, fákat ültetnek.

Kovalcsik Katalin

A rétimajori  nonprofit gyerekktábort a Sárrét Közalapítvány hozta létre. Lévai Ferencnek, az Aranyponyt Halászati Zrt., vezérigazgatójának régi álma volt egy ilyen tábor, amelynek első épületében jelenleg úgynevezett próbaüzem zajlik.
- Ez az a hely, ahol a gyerekek szabad levegőn lehetnek, olyan élményeket kapnak - sajnos ma már a falusi gyerekekre is jellemző - amelyekkel odahaza nem találkoznak - mondta a vezérigazgató.  - Nem látnak szarvasmarha csordát, közelről igazi békát, nem szedhetnek paradicsomot. Nem ismerik mindazt, ami a  mi koroszályunk számára  természetes volt - tette hozzá Lévai Ferenc. 
A gyerektáborhoz a százhalombattai önkormányzat szavazott meg 50 millió forintot, a fennmaradó 40 milliót két éve nyerte a közalapítvány. A város gyermekei 10 éven át  évente hatvan  éjszakát tölthetnek Rétimajorban úgy, hogy csak az ellátásért kell fizetniük. A téliesített  épület elkészült, van benne közösségi tér, a szobák fürdőszobával ellátottak. Az új nádi iskola alapjait már letették, rendezik a terepet. Amikor az idő alkalmas lesz rá, elültetik a területre szánt fákat, növényeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!