Nemesednek, mint a jó bor

Székesfehérvár/Jesenice - A 2011/12-es nemzetközi bajnokságra hangoló Sapa Fehérvár AV19 farmcsapatáról eddig viszonylag kevés szó esett, most ezt igyekszünk bepótolni.

Tóth Bence

A fiatalok nyara eddig sem pihenéssel telt, mindössze két hétre pihentethették sportjukat. A jégkészítést megelőzően is keményen dolgoztak, ám augusztus 1-jétől már napi két edzéssel és persze felkészülési meccsekkel csiszolódnak az egyre merészebb célok elérése érdekében.


 - Szerencsére remek iramú meccseket vívtunk, sikerült megszorongatni a Nationalligás DAB-ot is, sajnos a kettő- nulla utáni rövid zárlatunkat kihasználták az újvárosiak. Jó úton haladunk, bízom benne, hogy erősödtünk, főként, hogy nem jellemzett minket a nagy játékosmozgás -  vágott bele Kóger István vezetőedző a felkészülés értékelésébe.
 Az érkezők táborát a tehetséges kapus Pleszkán József és a fiatal csatár Németh Attila gyarapította, míg a távozokét Pilcsik Tamás és Vay Ádám. Holtszezonban felmerült, hogy a Primeau fivérek is a megyeszékhelyen folytatják, az idősebbik, Josh Primeau a svájci Lausanne-ban építi tovább karrierjét. Kérdéses Hegyi Ádám sorsa, miután a Nationalligában érdekelt EHC Bregenzerwald együttesénél van próbajátékon:
 - Várjuk vissza Ádámot, nagy segítség lenne az ő szereplése nálunk. A távozók ellenére úgy érzem, erősödtünk, vérmes reményekkel vághatunk neki a szezonnak, főként, hogy egy év felnőtt ob tapasztalat is magunk mögött van. Véleményem szerint a magyar együttesek közül a Dunaferrrel vívhatunk majd nagy csatát. A hazai mezőny sajnos meggyengült, a Vasas kivonult és részben a DAB.Docler is, az alakuló Miskolc stabil csapat lesz, és szerencsére a romániai együttesek is színt visznek a bajnokságba - prognosztizált Kóger, majd így folytatta: - A tavalyi szezon jó tanulóidő bizonyult, folyamatosan lehetett érezni a srácokon, hogy fizikálisan megvolt az adottságuk, ám mentális téren voltak elmaradások, el kellett hinniük, hogy képesek a feladatok elvégzésére. Örömteli, hogy a szezon végére már férfias játékot mutattak, tehát előreléptek ezen a téren is. Bizonyára izgalmas csaták várnak ránk, komoly erőpróbát jelent az Interliga a fiataloknak.
Pénteken, 18.30-kor a Raktár utcában a Sapa farm a jég problémák miatt idegenbenedző Dab.Doclert fogadja.
Közben az EBEL együttes ötödik teszt összecsapását játszotta le Szlovéniában. Ladányi Balázs mellett kisebb betegség miatt Mihály Árpád is hiányzott a csapatból. A válogatott játékosokat Németh Attila és Tóth Adrián helyettesítette. A nyáron jelentős vérfrissítésen átesett Acroni ellen szakadt meg a Sapa veretlenségi sorozata, miután Erman és Magovac találatával két gólos előnyre tettek szert a hazaiak, a végén kettős emberelőnyben Borgatello szépített.
 A. Jesenice-Sapa Fehérvár AV19 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!