Nemes célért futnak

Székesfehérvár - A sérült gyermekek esélyegyenlőségért indul útnak csütörtök reggel egy ultramaratonista és csapata a messzi Debrecenbe. A kezdeményezéshez csatlakozni is lehet.

Lukács Károly

Fuss velünk, hogy életeket változtathass meg! - hirdeti a jótékonysági futás szlogenje. Lajkó Csaba, fehérvári ultramaratonista és csapata arra a nemes célra vállalkozott idén, hogy az Angyalszív Alapítvány legfőbb céljáért, a fogyatékos gyermekek esélyegyenlőségéért futnak, bringáznak a megyeszékhelyről Debrecenbe. A futás során arra szeretnék felhívni a társadalom figyelmét, hogy a sérült gyermekek esélyegyenlősége még mindig utópia. Ők korántsem olyan eséllyel indulnak az életben, mint ép embertársaik. Ahhoz, hogy ezeket a falakat lerombolhassuk, társadalmi összefogásra van szükség, hogy a sérült emberek is a társadalom részesei lehessenek -  szól a kezdeményezés szövege.
A tervek szerint csütörtök reggel 8 óra 30 perckor rajtolnak el az Országalmától, majd vasárnap érkeznek meg Debrecenbe. Aki pártolja az ügyet, együtt futhat, bringázhat velük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!