Nem szalmonella okozta a Hankook rácalmási gyárában a megbetegedést

Kizárható, hogy szalmonellafertőzés miatt betegedett meg múlt pénteken a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárának húsz dolgozója - mondta a laboratóriumi vizsgálatok eddigi eredményei alapján a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóságának vezetője szerdán.

MTI

Gombos Zoltán közlése szerint a múlt csütörtökön fogyasztott ételek mintájában, a felhasznált alapanyagokban és a konyhában készített egyéb ételekben sem mutattak ki szalmonella baktériumot a vizsgálatok. Az egyéb kórokozókra kiterjedő vizsgálat várhatóan a hét végén zárul. A konyhai dolgozókon újabb szűrővizsgálatot végeznek - tette hozzá.
 A rácalmási gyárban múlt pénteken hasmenéssel, hányással, hasi fájdalommal és lázzal járó tünetekkel húszan fordultak orvoshoz, a megyei tiszti főorvos hétfői tájékoztatása szerint ketten kórházi ápolásra szorultak. Valamennyien paprikás szeletet és nokedlit fogyasztottak az üzemi étkezdében.
A gyárban egy műszakban négyszázan dolgoznak, műszakonként háromféle menüből választhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!