Kikapott a Videoton - a döntetlen igazságosabb lett volna

Debrecen - A civis városban a Nagyerdő felé közeledve pirosba öltözött emberek sokaságát láttuk gyülekezni a stadion irányában. A bejárati kapu előtt már sorba kellett állni, sőt, gépkocsival is meglehetősen nehéz volt megközelíteni a létesítményt.

Silye Sándor

A temető felé vezető út mellett sorjáztak a füvön a négykerekűek, hiába, a forduló, de az is meglehet, az ősz mérkőzésére készültek a játékosok. A bemelegítéshez kijövő legényeket taps fogadta, miközben a vendégszektorban is mind sűrűbben gyülekeztek a 300 kilométeres útra vállalkozók. Kovács Ferenc is megjelent a lelátón majd fél órával a kezdés előtt. A "ki nyer ma?" kérdésre kapásból mondta a nyilvánvalót:

- Aki több gólt lő! - válaszolta huncut mosollyal az arcán, majd komolyra fordította a szót: - Két nagyon jó csapat csatája várható. A Debrecen mellett a hazai pálya szól, mellettünk meg az, hogy erősebb a játékosállományunk. Egy biztos: jó mérkőzés lesz.

A Videoton FC labdarúgói már szombat este megérkeztek Hajdúszoboszlóra, ott aludtak, majd vasárnap délelőtt videóztak. Készültek hát az előttük álló 90 percre. A találkozóra - rangjához megfelelelően - e hon legjobb sípmestere, Kassai Viktor vezette ki az együtteseket. A házigazdákat gólerős csatáruk Coulibally, védőjük Varga nélkül, míg a másik oldalon újoncot avattak Evandro személyében. A Loki induló és a volt debreceni labdarúgó kiválóság, Madar Csaba fia kezdőrúgása után kezdődhetett a mérkőzés.

A DVSC kezdte a játékot, a Vidi rúgta az első szögletet., sőt, a 3. percben Alves előtt volt az első helyzet. Ugyanebben a percben az elmélázó fehérvári védelem mellett Simac átadását Kulcsár T. emelte a megtorpanó Tujvel fölött a kapuba, 1-0. Jó volt a meccs, a 6. percben Brachi szabadrúgása vágódott nem sokkal a léc fölé. A vendégek kezdeményeztek többet, rendre a hazaiak tizenhatosa előtt pattogott a játékszer. Igaz, különösebb veszély nélkül. A házigazdák keményen megküzdöttek minden labdáért, miközben azért nagyrészt a Videoton FC akarata érvényesült. Több volt az elképzelés a Fejérből érkezettek játékában, bár a debreceni B-közép előtti Loki-kapunál ritkán láthattunk hajmeresztő szituációkat. Negyedóra után alábbhagyott a lendület, szelídült a mérkőzés irama. Levegőben lógott a vendégek találata, a 27. percben ott is maradt: a negyedik szöglet Alvest találta helyzetben, azonban a csatár fölé talált. Két perc múlva Gosztonyi lőhetett, beadhatott volna, egyik sem jött össze, DVSC-bedobás lett belőle. Sousa mester sem tudott már ülve maradni, főleg úgy, hogy a hazaiak is kijöttek a Vidi szorításából. A 33. percben Sándor Gy. lőtt mellé, majd a 36.-ban Simac veszélyeztette fejesével Novakovic kapuját, de mellé ment fejese. A 41. percben aztán csak megvolt a várt gól: Alves cselezett remekül az alapvonal közelében, jól adott be, a menteni akaró Korhutról a hálóba került a játékszer, 1-1. Mindjárt ezután Evandro lövését hárította a hazai kapus szögletre. Jól mutatja a két együttes közötti különbséget az első félidőben, hogy a szögletarány 6-0 volt a Videoton javára...

Térfélcsere után a nem sok vízet zavaró Rezest Yannick váltotta. Mindjárt a középkezdés után a 47. percben szögletet követően Ramos elé került a labda, aki kilőtte a hosszú felső sarkot, 2-1. Az 50. percben Evandrót ugaratták ki, de jó helyzetben labdája nem jutott el a kapuig. Mindjárt ezt követően Alves már csak a kapussal állt szemben, de mellé lőtt. Egy gólra két helyzettel válaszoltak a látogatók, majd az 53. percben Brachiért aggódhattunk egy összecsapás után, de folytathatta a mérkőzést. A 60. percben Kulcsár T. juthatott lövéshez, de megmozdulása nem jelentett veszélyt. Nem úgy a másik oldalon Brachi szabadrúgása, kapaszkodni kellett a hazai hálóőrnek, végül szögletre simogatta a labdát. Mintha kissé megpihentek volna a pályán lévők, meglehet készültek a hajrára. Már csak negyedóra volt hátra, de nem pörögtek fel a csapatok, úgy tűnt elfáradtak a nagy melegben a pályán lévők. A 80. percben eldönthette volna a meccset a DVSC, de Szakály a védőket találta el a kapu helyett. A 87. percben Nikolcs egyenlíthetett volna, de Novakovics bravúrral hárított. A 89. percben tűzijáték volt a honi kapu előtt, de gólt nem láthattunk. A hon két legjobb csapata jó meccset produkált ellentétes félidőkkel, a döntetlen igazságosabb lett volna.


Jegyzőkönyv

DVSC-Teva-Videoton FC 2-1 (1-1)

Debrecen, 9500 néző, vezette: Kassai (Kispál, Andó-Szabó

DVSC-Teva: Novakovic 7 - Nikolov 6, Simac 5, Mészáros N. 5, Korhut 5 - Bódi 5, Ramos 7, Szakály P. 6, Rezes 4 - Kulcsár T. 6, S. Nikolic 5. Vezeteődző: Kondás Elemér.

Videoton FC: Tujvel 4 - Brachi 6, Lipták, 6 Vaskó 5, Horváth G.5 - Gosztonyi 4, Sándor Gy. 5, Elek 6, Mitrovics 5, Evandro 5 - Alves 6. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Cserék: Rezes helyett Yannick 6 a szünetben, Nagy D. 5 Gosztonyi helyett az 57. percben, Bódi helyett Spitzmüller a 65., N. Nikolic Sándor helyett a 79. percben, Vasziljevics Lipták helyett a 85. percben, Szilágyi Kucsár helyett a 86. percben..

Sárga lap: Korhut visszahúzásért a 31. percben, Bódi buktatásért a 34. percben, Vaskó lerántásért 37. percben, Alves szövegért 42. percben, Lipták buktatásért a 74. percben, Mitrovic akasztásért a 84. percben,

Szögletarány: 1-7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!