Keller Ákos: egyértelmű cél az Eb-döntő

Székesfehérvár - A magyar férfi kosárlabda-válogatott lejátszotta mérkőzéseit az Eb pótselejtezőre történő felkészülés során. A csapat az erőgyűjtés idejében is jól helytállt.

Silye Sándor

A csapatban két albás és egy immár volt albás készül a nagy kalandra, hogy 12 év után ismét az Eb-döntőben szerepeljenek. Ehhez Portugália és Finnország csapati közül az egyiket meg kell előzniük. Nem könnyű, de nem is lehetetlen feladat. A nemzeti ötösünk Ázsia egyik legjobbját, Irán legénységét kétszer is legyőzte, Ausztria is hasonló sorsra jutott, míg az universiadéra készülő  szerb válogatott elleni mérleg: 1-1. A válogatottban két fehérvári (Braniszlav Dzunics szövetségi edző, Keller Ákos center) és egy augusztus 1-ig albacompos kosaras (Hanga Ádám) kapott helyet.  Keller a szerbek elleni első csatán (81-73-ra nyert a magyar csapat) 8, a másodikon (ekkor a szerbek diadalmaskodtak 83-75-re) 6 pontot szerzett. Az első megmérettetésen kifejezetten jól játszott, a kezdőcsapat tagjaként az egyik leghasznosabb tagja volt a címeres mezben játszóknak. Azzal kezdtük beszélgetésünket: izgatta a tény, hogy olyan játékosok ellen lépett  a parkettre, akik ellen minden héten ezt tette volna, ha a nyári próbajáték végén a szlovénok egyből viszik, s nem azt mondják: jövőre már kell nekik.

- Á, csak egy dolog izgatott akkor, hogy győzzük le őket - mondta. - Az első meccsen jól ment a kezdetekben, de később a sok csere miatt leültem, a meccs második fele így  már nem volt az igazi.  Jó lett volna, ha már most mehettem volna Szlovániába, az új hely új kihívásokat hozott volna, önálló életet akartam kezdeni, egyedül, távol a megszokott környezettől. De hiszem, hogy ami késik, nem múlik.
Kérdeztem Ákost a válogatott edzőtáboráról is.
- Sokat dolgoztunk, sok volt a felkészülési meccs is. Most jön a frissítés, sok taktikával, dobással, a jövő hétre már jók leszünk. Mindenki nagyon elszánt, mindenki a maximumra törekszik, mert egyértelmű a célünk, irány az Európa-bajnoki döntő!
Ákos Báder és Lóránt mellett az első centercsere.
- Négyes, ötös poszton egyaránt bevethető vagyok, így sokat játszhattam eddig. Élveztem ezt a helyzetet, jó, hogy számítanak rám!

Válogatottunk Portugáliában kezdi a sorozatot. Leginkább ez a csapat előzhető meg a továbbjutásért vívott harcban. Utána Szolnokra jönnek a finnek, majd szintén a Tisza-parti városban Portugália ellen eldőlhet a továbbjutás. Finnországban lesz a zárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!