Eltérő állásponton vannak

Aba, Soponya - Tegnap megírtuk, felbontják az Aba és Soponya által kötött társulási megállapodást. Béndek József úgy fogalmazott, önállóan dolgoznak tovább.

Miskei Anita

Cikkünkben  Béndek József, Soponya polgármestere azt állítja, hogy Aba önkormányzata anyagi nehézségei miatt nem tudta működtetni a soponyai tagiskolát, míg Soponya önkormányzata maradéktalanul eleget tett kötelezettségeinek az abai óvodával kapcsolatban.  "Ezek az állítások nem felelnek meg a valóságnak. Soponya nagyközség képviselő-testülete 2011. május 17-i határozatával  -   álláspontjuk szerint is jogszabálysértően   -   egyoldalúan felfüggesztette és megtagadta az abai óvoda finanszírozását.    A soponyai önkormányzat tartozik a dolgozók két havi bérével, a gyermek étkeztetés költségeivel, közüzemi számlákat nem fizetett ki, amelynek köszönhetően az abai óvodában a szolgáltató kikapcsolta a gázt. A tartozás meghaladja a 10 millió forintot. Ezen felül egyoldalúan mondta fel a soponyai képviselő-testület a társulási megállapodást, ezzel 10 millió forintos nagyságrendű pluszforrástól fosztva meg az intézményeit, továbbá elesett az iskolafelújításra elnyert 10 millió forinttól is.   A polgármester által közölt 25 milliós tartozásból 10 millió forint alaptalan követelés, amely az adósságrendezés során a soponyaiak számára is egyértelművé fog válni.  Aba részéről mindent megtettünk annak érdekében, hogy a sok szakmai eredményt hozó társulás fennmaradjon, sajnáljuk, hogy a soponyai vezetők és a képviselő-testület nem volt hajlandó érveinket meghallgatni. Azt  le kell szögezni,  a soponyai önkormányzat működési nehézségei nem az abai önkormányzat nehéz helyzetével vannak összefüggésben" - közölte a lappal   Kossa Lajos.
Az abai polgármester szavaira reagálva Béndek József polgármester úgy tájékoztatott: Soponya Nagyközség Önkormányzata ilyen formában nem kíván a továbbiakban a témában megnyilatkozni,  illetve állást foglalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!