A szakképzés új helyre kerül, a többi még bizonytalan

Székesfehérvár - Az oktatásügy és a szakképzés előtt álló feladatok közül ma a járásrendszerre való áttérés az egyik legfontosabb.

Klecska Ernő

Ezt  a véleményt Marekné Pintér Aranka, az Oktatási Hivatal (OH) általános elnökhelyettese fejtette ki  a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet által a megyeházán szervezett tanévnyitó konferencián. A szakember kiemelte: az államnak kötelessége csökkentenie a társadalmi különbségeket. Az OH egységei   a korábbi regionális szerveződés helyett szeptember 1-jétől  a megyei kormányhivatalok főosztályaiként működnek majd tovább, de a szakképzés kikerül a hatáskörükből.


A pályázati és intézményfejlesztési lehetőségekről szóló előadásokat rekkenő hőségben hallgató pedagógusok közül többen is elégedetlenségüknek adtak hangot.  Pár nappal a tanév kezdete előtt, most, hogy nem tudni, kié lesz az iskola, és milyen képzéseket lehet majd indítani,  a hivatal bemutatása helyett érdemi információkra számítottak - mondták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!