A helyi piacnyitás egyik példája

Sárkeszi - A megye Fejér Termék Programjának egyik első követője Sárkeszi, ahol pénteken nyitottak helyi piacot. Vajon mi lesz a vége?

Tihanyi Tamás

- Örülünk annak, hogy példát mutathatunk a megye más települései számára, mert  komolyan vesszük a kezdeményezést  - mondta  ki kertelés nélkül Farkas Gyuláné  polgármester csak néhány perccel azután, hogy a  megye egyik legkisebb lélekszámú falujában megnyilt  a piac. - A kesziek igen  fogékonyak arra, hogy  fontosnak véljék a helyi értékeket. Ezért azt hiszem, könnyű dolgom volt, amikor a meggyőzésre került a sor. Állítom, hogy ott leszünk az akció  folytatói között.


Egy sorban árulták pénteken portékáikat a helybéliek, de közöttük volt  olyan is, aki lapunk híradását  követve Fehérvárról indult útnak. A mezőgazdasági termékek között elsősorban az őszibarack, a szilva, a paprika, a paradicsom, és a cékla vezetett. 
- A tojást azért hiányoltam - jegyezte meg Farkas Gyuláné polgármester  alkalmi idegenvezetése mellett.  - De jövőre  ez másként lesz. Mindenesetre mi nem adjuk fel. 
 Nem csak, hogy komolyan vették Sárkesziben a megye kezdeményezését, még tovább is fejlesztették az ötletet.
- Arra gondoltunk, meg lehetne állítani az átutazókat is - mondja Farkas Gyuláné.  Tettek is ezért. Ha valaki ezután pénteken délután autózik át a falun, tábla hívja fel a figyelmet arra: helyi piac működik. Érdemes megállni.       

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!