A halálos bevetés emléke

Székesfehérvár - Öt évvel ezelőtt, 2006. augusztus 8-án este 21 óra után kigyulladt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületének alagsorában lévő lőtér. A tűz oltásában 130 tűzoltó vett részt, a mentési munkálatok közben hárman vesztették életüket, heten füstmérgezést kaptak.

Tihanyi Tamás

Az esetet kivizsgálták és azóta sok változást eszközöltek a nagyobb biztonság érdekében: az öt éve történt tragédia egyik oka az volt, hogy a tűzoltók nem tudtak rendesen kommunikálni egymással. A három meghalt fiatalember egyike, Reppman Károly tűzoltó törzsőrmester, posztumusz hadnagy 1982-ben Székesfehérváron született és Válról járt szolgálatba Budapestre. Feladatait kiemelkedő igyekezettel, rátermettséggel végezte, amit elöljárói több ízben elismertek. A három meghalt tűzoltót hősi halottá nyilvánították, emléküket pedig továbbra is őrzik az ország legtöbb laktanyájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!