Vízelvezető árkokat építettek Rácalmáson

Rácalmás - Vízelvezető árkokat építtetett az önkormányzat nyár elején, hogy megvédje a belvíztől az új lakóövezetben lévő házakat.

Körmendi Erzsébet

Rácalmás Kulcs felőli végén kialakított új lakóövezetben jelentős gondokat okozott tavaly ősszel, valamint idén tavasszal a bel-, illetve csapadékvíz. A két település közötti szántóföldeken tavakban állt a víz, a Kulcsi út melletti árok nem győzte a terhelést, veszélybe kerültek Rácalmás legfiatalabb városrészének ingatlanai: több helyen a kertet is elöntötte a víz.

Az önkomrányzat vezetői megértették a lakók gondjait és teljesítették kérésüket: vízelvezető árokrendszert építettek ki a Kulcsi út és Nap utca közötti területen. A beruházás körülbelül két hónappal ezelőtt kezdődött, és már el is készül a vízelvezető hálózat. A rendszer hivatalos műszaki átadása július 12-én volt. A főpróba még várat magára, hiszen hetek óta egy csepp eső sem esett, ám a csapadékos évszak beköszöntével jó hasznát veszik majd a lakók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!