Polgárőrnek köszönhető a rácalmási betörők elfogása

Egy polgárőr volt az, aki Rácalmás határában betörést észlelt, majd az elkövetőket követni kezdte, miközben értesítette a rendőrséget. Így sikerült elfognia a dunaújvárosi járőröknek a két dunaújvárosi és egy nagyvenyimi férfit, akik mindegyike bűnügyi őrizetbe került.

feol.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Ügyeletére pénteken délelőtt telefonált be egy polgárőr, hogy Rácalmás határában észrevett egy autót, amiből az egyik telek előtt ketten kiszálltak, míg a harmadik személy az autóban maradt, majd különböző vasakat a kocsiba pakoltak és elhajtottak.

Mint később kiderült, a trió a telken lévő melléképület lakatját lefeszítve onnan illetve az udvarról vasajtót, drótkerítést, fémemelőt, illetve egyéb vas tárgyakat gyűjtött össze mintegy 100 000 Ft értékben.

Miután a polgárőr bejelentését vette az ügyeletes, a járőröket egyből a helyszínre irányította, így az autóban tartózkodó három férfit sikerült elfogni.

A kocsiban lévő vasanyagok lefoglalásra kerültek, így a lopási kár teljes egészében megtérült.

A rendőrök az 56 és a 36 éves dunaújvárosi, valamint a 40 éves nagyvenyimi férfit előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol lopás elkövetése miatt gyanúsítottként lettek kihallgatva, melynek során mindhárman részben beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.

A három férfi mindegyike büntetett előéletű, és mindhármukkal szemben jelenleg is folyamatban van büntetőeljárás.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya mindhármukat bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat, valamint vizsgálja, hogy a trió összefüggésbe hozható-e más a környéken korábban elkövetett hasonló jellegű bűncselekménnyel.  


FM RFK Sajtószolgálat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!