Megkerült a Budai úti rablás sértettje, a tettes őrizetben van

Székesfehérvár - Fényes nappal történt rablás a Budai úton csütörtökön. Egy szemtanú elfogta a tettest, akit átadott a rendőröknek. Az áldozat, egy vérző fejű hölgy eltűnt a helyszínről, de később jelentkezett a rendőrségen.

B. Kiss László

Több szemtanúja is volt annak a rablásnak, amely csütörtökön, nem sokkal dél előtt történt Fehérváron a Budai úton, az Interspar előtt. Egy férfi földre lökött egy gyalogos hölgyet, majd annak táskájával elszaladt. Az egyik szemtanú üldözőbe vette, és a 56-osok terén elfogta a tettest, akit  átadott a rendőröknek. A rabló menekülés közben megszabadult a táskától. A férfit bűnügyi őrizetbe vették - tudtuk meg R. Szabó Ágnestől, a megyei főkapitányság szóvivőjétől. 
Eközben az áldozat, a vérző fejű hölgy a táskával eltűnt a helyszínről, és ellátásra sem jelentkezett.

Pénteken azonban R. Szabó Ágnes közölte: az áldozat később jelentkezett a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon, ahol megtette feljelentését. A támadás során szerencsére mindössze csak könnyebben sérült.

A szóvivő hozzátette: köszöni az elfogásban részt vett emberek segítségét, valamint mindazon tanúk közreműködését, akik készségesen álltak a hatóság rendelkezésére. 
A rablási kísérlet elkövetőjéről kiderült, hogy nem sokáig volt szabadlábon. Korábban e hónap 4-én, a Mátyás király körúton lopta el egy árukirakodást végző sofőr táskáját az autójából, de akkor is észrevették, és a bejelentő segítségével a Tobak utcában elfogták a menekülő férfit. Akkor szabálysértési őrizetbe került, ahonnan a Budai úti rablást megelőző napon szabadult. 

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói bűnügyi őrizetbe vétele mellett tovább folytatják az eljárást a férfival szemben, s indítványozták előzetes letartóztatásba helyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!