Kosárlabda - nyert szlovákia ellen a magyar U20-as csapat

Székesfehérvár - Pénteken Szlovákia hasonló korú nemzeti együttese ellen játszott barátságos felkészülési mérkőzést Magyarország U20-as válogatottja a megyeszékhelyen.

Silye Sándor

A nemzeti csapat a szarajevói B csoportos Európa-bajnokság küzdelmeire készül. Völgyi Péter  és  Kis Attila edző szűkítette a keretet, és kíváncsian várták, mire lesznek képesek a kiválasztottak. Akik között ott van Madár András,  az Albacomp ifjú tehetsége is.

Magyarország-Szlovákia 72-68 (21-19, 17-16, 19-19, 15-14)

Magyarország: Madár 11/6, Délity 2, Mészáros 10/3, Biró 6, Juhos 5, csere: Bödör 12, Bajalinov 3, Kovács 9/3, Lakosa, Bus 2, Kerpel-Frónius 1, Moravcsik 3, Molnár 2, Nárai 6, szövetségi edző: Völgyi Péter.

Szlovákia: Becsárik 2, Slavik 6, Grznáv 18,Timko 11, Fulka 2, csere: Bukovics, Movarek 14, Kozubik 6, Bukovics 3, Kysela, Zákova, szövetségi edző: Kovácsik Maros.

A Makovsky, Tőzser játékvezetői kettős bíráskodása mellett, 3 percig alig láthatott találatot a meglepően nagy számú néző (3. perc: 2-2). Madár két triplája csalt tapsot, de a másik oldalon Grznáv is beszórt hat pontot. Ezt követően végig a magyarok vezettek, a 9., percben örülhettek először a szomszédok (18-19). Visszaállt a rend, néhány pontos hazai vezetéssel teltek a percek, majd a 15.-ben ötöst érdemeltek a magyarok (30-25). Nagy volt a szakmai érdeklődés a lelátón, hiszen Dávid Kornél, Farkas Sándor, Peresztegi Nagy Ákos, Halm Rolland is kíváncsi volt a jövőre. A 7 pontos honi előny fogyott, 3 maradt a szünetre. Térfélcsere után tovább szűkült a különbség, majd el is fogyott (24. perc: 42-45). Visszavették a vezetést ifjaink, de kiegyenlített volt a játék (28. perc: 50-50). Volt minden ami a "nagyoknál": zsákolás, méretes sapka. Hárommal kezdődött a záróra, lett öt (33. perc: 61-56), baj volt a lepattanókkal, így nem tudott ellépni a csapat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!