Javítják a kisvállalkozások versenyképességét

Székesfehérvár - A Hiemer-házban ma délelőtt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára adott tájékoztatást arról, hogy július elseje óta az Új Széchenyi Terv keretében összességében mintegy 11 milliárd forintra pályázhatnak a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k).

Miskei Anita

 A gyorsabb elbírálású, egyszerűsített pályázati űrlapon benyújtható pályázattal a hazai kkv-k informatikai infrastruktúrájának fejlesztését szeretnék segíteni. A pályázatokat 2012. december 31-éig nyújthatják be a vállalkozosáok. A pályázat 40 százalékos pályázati intenzitást tesz lehetővé. A vissza nem térítendő támogatást számítógépek, szoftverek beszerzésére, frissítésére, illetve weblap, webáruház fejlesztésére fordíthatják a cégek. Nyitrai zsolt szerint ugyanis sok hazai kisvállalkozásnak ma még nincs honlapja, ami versenyhátrány, hiszen az interneten nagyobb mértékben juthatnak el a cégek célközönségükhöz, a nagyobb piacon szélesebb réteghez juthatnak el a vállalkozások, ami több árbevételt, s még több munkavállaló foglalkoztatását érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!