Import tudásbázis, korszerűbb tananyag mérnököknek a DF-en is

Dunaújváros - A főiskola jövendő mérnökeinek munkaerőpiaci lehetőségeit is növelheti az a külföldi felsőoktatási tananyagfejlesztés, amelyet a közelmúltban vásárolt az intézmény.

Szabó Szabolcs

A folyamatmodellezés elsajátításával gyorsabban és hatékonyabban készíthetők el a mérnökök számára elengedhetetlenül fontos, precíz eredmények. A program segítségével áthidalhatók azok a tapasztalati hiányból eredő problémák, amelyek minden pályakezdő életében hátrányt jelenthetnek a munkavállalás során. E fejlesztésnek (is) köszönhetően olyan versenyképes anyagmérnökök kerülhetnek ki a főiskoláról, akik rendelkeznek a tudományág legfontosabb ismereteivel, mint például a fizikai modellezés, a matematikai, számítógépes modellezés és szimuláció, valamint az ezekhez szükséges természettudományi ismeretek. Ezzel az elméleti és gyakorlati tudással a végzett hallgatók bekapcsolódhatnak akár a gyártási folyamatok elemzésébe, elősegítve a változó piaci igényekhez történő vállalati alkalmazkodást - értékelte a pályázati forrásból történő beruházás fontosságát a Dunaújvárosi Főiskola, amely abban is bízik, hogy a fejlesztésnek köszönhetően egyre népszerűbb lesz a leendő hallgatók körében az anyagmérnöki pálya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!