Hazatértek Afganisztánból

Székesfehérvár - Afganisztáni szerepvállalásunk tavaly kibővült, és egyre hangsúlyosabb lesz a kiképző- és mentorcsoportok munkája.

Tihanyi Tamás

Az Összhaderőnemi Parancsnokságon csütörtökön a Nemzeti Támogató Elem 35 tagú második  váltása,  a logisztikai iskola 18 személyes magyar mentorcsoportjának ugyancsak második  váltása, valamint az elmúlt fél évben Afganisztánban egyéni beosztásban  szolgált további 25 katona  részére visszafogadó ünnepségre került sor.  Rövidesen  a német hadseregnél összekötő tiszti beosztásban dolgozik egy   tisztünk, Nyugat-Szaharában pedig három katona vállal missziót, részükre a rendezvény úgynevezett kibocsátó jellegű volt.   A hazatértek elismeréseket vehettek át, majd Baráth István dandártábornok, az  Összhaderőnemi Parancsnokság logisztikai erőinek főnöke mondott beszédet. Kijelentette: a honvédség missziós szerepvállalása egyre jobban igazodik a 21. század biztonságpolitikai kihívásaihoz. Az aszimmetrikus hadviselés, a terrorizmus elleni harc megköveteli, hogy a lehető legnagyobb hatékonysággal lássuk el szövetségi kötelességeinket, hangzott el.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!