Gyermektáborokban ellenőriznek - eddig nem találtak szabálytalanságot

FMH - Az ellenőrzést végző szakemberek eddig nem találtak jelentős szabálytalanságot a megyében működő táborokban. Az ellenőrzések folytatódnak egész nyáron.

S. Töttő Rita

Július közepéig kilenc gyermektáborban jártak és ellenőriztek a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának szakemberei. Az eddigi vizsgálatok során azonban nem találtak egyetlen jelentős szabálytalanságot sem - árulta el lapunknak Sziebert Gergely igazgatóhelyettes főállatorvos.
- Egyetlen alkalommal kellett csupán javítást kérnünk a helyszínen, ami egy kisebb takarítási problémára és csempehiányra vonatkozott - mondta az igazgatóhelyettes, akinek ellenőrei jártak Gánton, Dunaújvárosban, Kabókapusztán (Enying és Lajoskomárom között egy lovastábor), Alsótekeresen, Bodajkon, Sárbogárdon két helyen, Székesfehérváron, valamint a Velencei-tó partján. Sziebert Gergely  azt  nem emelte ki, melyik táborban tapasztalták a problémát. Az állomás munkatársai a konyhák higiéniai helyzetét, élelmiszer-biztonsági állapotát térképezik fel: figyelik a minőségellenőrzési, higiéniai szabályok és a megfelelő hőmérsékletek betartását, a raktározást, fertőtlenítést - tehát az ételkészítési folyamatokat, a konyhák szerkezeti állapotát, a takarítottságot, valamint a munkavégzés fázisait, a személyzet alkalmasságát.
- Ezekkel a szabályokkal csökkenthető az esélye, illetve megelőzhető  egy esetleges ételmérgezés kialakulása - mondta a szakember, aki szerint az előző évek tapasztalataihoz képest  jobb állapotúak a mai tábori konyhák. - A média sokat segített, hiszen rendszeresen beszámolnak az ételmérgezéses esetekről - vélekedett Sziebert Gergely, s hozzátette: az ellenőrzések tovább folytatódnak a nyáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!