Élelmiszerek - adományként

Székesfehérvár - A Smart Grand Alapítvány kuratóriumi elnöke Ruff Tamás és Elekes Péterné sajtótájékoztatóján közölték a legközelebbi élelmiszeradomány átadásának idejét.

Kovalcsik Katalin

 

 

Az alapítvány  - de a városban a többi hasonló karitatív civil szervezet szintén  - pályázott a Magyar Élelemiszerbank  Egyesülethez, így évente kétszer sikerül hozzájutniuk alapvető élelmiszerekhez. Az alapítvány regisztráció alapján  iskoláktól, alapellátótól kapott jelzések, információk révén   értesíti  a családokat  az adományok átvételének időpontjáról és helyéről.   A jövő hét hétfőjén a Kelemen Béla utcai raktárnál kezdik a lisztből, tésztából, kekszből és italporból összeállított élelmiszercsomagok átadását. A családok egy tagjára körülbelül 5-6 kilogrammnyi mennyiség   jut, így egy négy-öt tagú család  számára a  tartós élelmiszerekből álló adomány jelentős segítség.  Elekes Péterné elmondta még, hogy Székesfehérváron 1100  család részesül egy-egy alkalommal  adományban. A segítség csak a fehérvári lakhelyű embereket  érinti, de minden településnek, civil szervezetnek lehetősége van az elosztó szervezethez pályázni, ahogy például megtették ezt  Pázmándon.  A megyeszékhelyen az önkormányzat egymillió forinttal támogatja a Smart Grand Alapítvány  adományozási programját, ebből a jövő héten kezdődő szállítási költségei elérik a 200-300  ezer forintot.   A tájékoztatón elhangzott,  csak a regisztrált családok jutnak hozzá az élelmiszersegélyhez, akik valószínűleg már megkapták az értesítést. A rákövetkező héten is tart még az adományosztás, de akkor is csak a kiértesített érintettek jutnak a csomagokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!