Dunaújvárosi tolvajok rendőrkézen

Egy háromfős társaság fényes nappal a biztonsági kamera előtt lopott el egy dunaújvárosi telephelyről egy 250 000 Ft-ot érő markoló kanalat. A dunaújvárosi nyomozók forrónyomon indultak az elkövetők felderítésére, és pár órán belül már kattant is a bilincs kettőjük kezén, míg az ellopott adaptert eredeti tulajdonosa már vissza is kapta.

feol.hu

A dunaújvárosi Papírgyári úton található gépkölcsönzőből pénteken érkezett a bejelentés arról, hogy három ismeretlen személy csütörtökön ellopott a telephelyről egy markológéphez tartozó adaptert, azaz fémkanalat, melynek értéke 250 000 Ft.

A bejelentő elmondta, hogy a telepen biztonsági kamera működik, mely az egész bűncselekményt felvette. Ezen látszódott az is, hogy a trió egy fehér színű VW Poloval érkezik, majd keresgélést követően betesznek valamit az autóba.

 Amikor a telep egyik alkalmazottja rájuk kérdezett, hogy mit csinálnak, a gépkölcsönzések iránt kezdtek érdeklődni, majd ezt követően távoztak gépkocsijukkal.  

A bejelentést követően a dunaújvárosi nyomozók egyből adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, illetve megkezdték a biztonsági kamera felvételeinek kielemzését is. Ennek során a rendőrök az egyik férfiben felismertek egy a rendőrség előtt jól ismert személyt.

Az esti órákban a férfit Dunaújváros belterületén ellenőrzés alá vonták. Azzal a fehér színű VW Poloval közlekedett, ami a telepen készült felvételen is látszódott. A sofőrön kívül az autóban még két személy tartózkodott, így a rendőrök mind a hármukat előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra.

Ott a nyomozók a dunaújvárosi fiatalembert lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, míg utasai tanúként szerepelnek az ügyben.

Nem sokkal később a férfi egyik társát is sikerült beazonosítani, így a rendőrök őt is előállították a kapitányságra. Az ő gyanúsított kihallgatása is megtörtént.

Mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy az adaptert egy dunaújvárosi hulladéktelepen adták le, amiért 5 000 Ft-ot kaptak.

Amikor a rendőrök a telepen házkutatást tartották, ott az egyik épületben megtalálták a fémkanalat, amit lefoglaltak. Azt a szombati napon vissza is adták a kölcsönző tulajdonosának.

 A büntetőeljárás tovább folytatódik a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, melynek során a rendőrök keresik a harmadik elkövetőt, valamint orrgazdaság gyanúja miatt a hulladéktelephely tulajdonosát.      


FM RFK Sajtószolgálat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!