Döntetlen lett a vége a Paks-Hearts összecsapásnak

Székesfehérvár - A labdarúgó Európa Ligában a Paks FC csütörtökön a skót Hearts csapatát fogadta a Sóstón, a találkozó döntetlennel végződött.

Matók János

MVM Paks FC-Hearts FC (1-1)

Székesfehérvár, 4000 néző. Vezette: Gestranius (Koskela, Vehvilainen - finnek).

Paks FC: Csernyánszki - Heffler T., Sifter, Fiola, Báló - Bartha, Sipeki, Böde, Vayer - Kiss, Magasföldi (Montvai, 65.). Vezetőedző: Kis Károly.

Hearts: Kello - McGowan, Jonsson, Zaliukas, Grainger - Mirowiec - Hamill, Obua, Black, Templetion (Novikovas, 82.) - Sutton (Stevenson, 79., Elliott, 91.). Vezetőedző: Jim Jefferies.

Megbolydult csütörtökön kora délutántól Fehérvár belvárosa, skót szurkolók 40-50 fős csoportjai járták az utcákat, de leginkább a vendéglátóipari egységeket. Vélhetően ízlett nekik a magyar sör is, hiszen felettébb jó hangulatban énekeltek a csapatukat buzdító - ráadásul többen skót szoknyában pompáztak - Hearts szurkolók. Lehet, a túlzott fogyasztás volt az oka, de a kezdésre nem mindenki érkezett meg a Sóstói Stadion vendégszektorába. Ott volt a lelátón, és nem a kispadon, csereként bevetésre várva a skótok magyar kapusa, Balogh János, aki még a keddi edzésen megsérült, a derekában becsípődött egy ideg, így nem léphetett pályára honfitársai ellen. Egymásnak esett a két csapat, de csak amolyan ismerkedés jelleggel, majd felpörgették a játék ritmusát. Viszont a tipikus angol focit produkáló skótoktól nem láthattunk olyan támadásokat, mint például múlt szombaton, a Rangers elleni 1-1-es bajnoki nyitányukon. Igaz, hosszú ideig a Paksnak sem volt érdemleges akciója. Egészen a 32. percig, amikor Sipeki az eléje visszapattanó labdát a kapus felett, 17 méterről a léc alá ívelte, 1-0.
Bekeményítettek a dühös skótok, kemény harcmodorra váltottak, s tehették, mert Gestranius ráadásul őket segítette, például a 46. percben, amikor egy jogtalan büntetőt ítélt - megette Sutton műesését - a javukra, amit Hamill értékesített, 1-1. Finn-magyar rokonság ide, vagy oda, édesanyja még hosszú hetekig a csuklással lesz elfoglalva, a lelátói reakciók után... A második félidő első perceiben jobbára a brusztolás jellemezte a játékot, no meg a finn bíró és asszisztenseinek az ítéletei borzolták gyakorta a hazaiak idegeit. Iparkodott a magyar csapat, s még erőnlétileg is felvette a versenyt a Hearts játékosaival. Viszont újabb gól már nem született, így a döntés a visszavágóra maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!